4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022
4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022

Ziua Limbii Române, celebrată, astăzi, la Londra

La Institutul Cultural Român din Londra se va celebra Ziua Limbii Române, printr-un eveniment dedicat oamenilor pasionați de limbi străine.

Astfel, limba română va fi descoperită de către curioși prin conversații, dar și cu ajutorul unui curs demonstrativ. Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova din 1990.

Limba română este considerată a fi cea mai apropiată de latina populară, singura limbă din Europa de Est cu rădăcini în tradițiile latinității.

- Advertisement -

Acest eveniment reprezintă o avanpremieră la cursul internsiv de limba română pe careanunturiuk.com Ziua-Limbii-Române,-celebrată,-astăzi,-la-Londra
Institutul Cultural Român își propune să îl lanseze în toamna acestui an.

Conform legii nr. 53/2013, Ziua Limbii Române poate fi marcată de către autoritățile și instituțiile publice, inclusiv de reprezentanțele diplomatice și institutele culturale ale României, precum și de către alte instituții românești din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific.

Institutul Cultural Român din Londra
Address: 1 Belgrave Square, London SW1X 8PH
Phone: 020 7752 0134

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: