18 C
London
Thursday, June 24, 2021
18 C
London
Thursday, June 24, 2021

Zilnic, Marea Britanie pierde peste 2,4 miliarde de lire

Potrivit unui raport publicat de experții de la Centre for Economics and Business Research din Londra, Marea Britanie pierde peste 2,4 miliarde de lire pe zi pentru fiecare zi de carantină din cauza virusului Corona ,scrie Daily Mail.

Izolarea Marii Britanii are consecințe economice extrem de severe. Aceasta poate duce la o reducere a producției economice de 31%. Cu toate acestea, există variații de la un sector la altul al economiei. 

- Advertisement -

Potrivit experților, sectorul producției va fi cel mai afectat deoarece cererea de export și chiar cererea internă au scăzut brusc, iar angajații care produc bunuri și servicii care nu sunt considerate esențiale nu pot face acest lucru de la distanță. Se estimează că acest sector va afecta economia cu 500 de milioane lire sterline pe zi.

Conform raportului, pe lângă sectoarele de producție care vor pierde cel mai mult, vor mai fi afectate și următoarele ramuri:

  • sectorul construcțiilor va pierde zilnic  237 mil. £,
  • sectorul serviciilor de cazare și alimentație va pierde zilnic 172 mil. £,
  • sectorul comerțului nealimentar cu amănuntul va pierde zilnic, 156 mil.

În ceea ce privește vânzările nealimentare cu amănuntul, probabil vor fi înlocuite cu vânzările online, deși nu vor fi suficiente pentru acoperi închiderea magazinelor fizice.

Experții anticipează că vor fi câteva sectoare care vor contribui mai mult la economie în această perioadă.

În special se preconizează o creștere cu 22% a comerțului de alimente și băuturi cu amănuntul. Acest lucru se datorează atât stocării, cât și închiderii temporare a restaurantelor și cafenelelor care provoacă un consum mai mare în gospodărie.

În prezent, Marea Britanie are 51,608 de cazuri de coronavirus și 5,373 de persoane au decedat.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: