4.6 C
London
Tuesday, December 21, 2021
4.6 C
London
Tuesday, December 21, 2021

Zeci de români au protestat cu ”topoare” în centrul Londrei

Câteva zeci de români din Londra au protestat, în faţa Ambasadei Austriei, împotriva tăierilor pe care firma austriacă Holzindustrie Schweighofer le face în România. Românii din Londra au adus la protest pancarte inscripţionate în limbile engleză şi germană.

Un grup al protestatarilor a prezentat mai multe scenete în care personaje precum preşedintele Klauss Iohannis, reprezentanţii  Holzindustrie Schweighofer, autorităţile statului român şi activiştii de mediu spun povestea defrişărilor pădurilor româneşti.

Într-una dintre scenete a fost sugerată „prietenia” dintre Iohannis şi cei de la Holzindustrie Schweighofer, care plătesc bani buni pentru a exporta lemn din România, o parte recoltat ilegal, după cum se arată într-un documentar ce circulă pe Internet.

 O altă scenetă a înfăţişat copacii tăiaţi de un lucrător forestier al firmei austriece, înarmat anunturiuk.com Zeci-de-români-au-protestat-cu-''topoare''-în-centrul-Londrei-group cu un topor de carton, în timp ce oficialul aceleiaşi firme dădea bani funcţionarului statului român. În scena se afla şi un activist de mediu care se opunea tăierilor.
- Advertisement -

[pull_quote_center]Soţia mea e din Sebeş. În Sebeş nu poţi respira din cauza formaldehidei, din cauza poluării. Vreau să îmi cresc copiii într-o ţară curată, într-o ţară în care pot să îi duc în excursii în păduri. E simplu, e cât se poate de simplu. Nu le mai tăiaţi![/pull_quote_center] a declarat unul dintre protestatari.

Încet-încet vom rămâne fără pădure, iar ei îşi îngraşă foarte mult conturile din bancă. Acest lucru trebuie să înceteze. Am observat că în foarte multe cazuri ambasadorii funcţionează ca un agent de lobby”, a spus şi Tudor Brădăţan, de la Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu din Cluj-Napoca, prezent la evenimentul din capitala Marii Britanii.

[pull_quote_center]Bulgaria a sistat exportul de lemn pentru trei luni, dacă bulgarii au reuşit să facă asta, putem să o facem şi noi. Ne dorim să se sisteze exportul de lemn ca să vedem câtă pădure mai avem de tăiat, de asemenea, considerăm că acele cote de 30% din fiecare specie de copac sunt mult prea mari, sunt cele mai importante amendamente[/pull_quote_center] a declarat organizatorul protestului, Oana Cotiuşcă, reprezentant al Environmental & Social Change

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: