13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021
13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021

Zeci de cărţi în limba engleză au fost donate unei şcoli din Suceava

Circa 3.000 de cărţi în limba engleză sunt gata să fie răsfoite de elevi, preşcolari şi cadre didactice din 14 unităţi şcolare din Suceava.

Aceştia vor beneficia, începând din această lună, de un fond de carte în limba engleză generos şi variat, care le va facilita cunoaşterea acestei limbi. Cărţile au fost colectate în cadrul Campaniei „Donează o carte şi schimbă viitorul unui copil”. Proiectul a fost iniţiat de Alina Balaţchi din dorinţa de a acorda o şansă în plus elevilorcurioşi şi interesaţi de studiul limbii engleze, de a-şi dezvolta competenţele şi personalitatea şi de a-şi crea premisele unui viitor de succes.

De altfel, noul „English corner” de la biblioteca de la Herla este colorat, atractiv, cu un spectru extrem de variat de cărţi, de la binecunoscutele poveşti pentru copii, cu imagini vii şi expresive, la enciclopedii detaliate, extrem de bogate în informaţii.

- Advertisement -

Directorul unităţii, Alin Dumitru Sărbuşcă Moraru, a arătat că la Herla elevii studiază limba engleză din clasa a II-a, potrivit programei şcolare. Mai mult, elevii au posibilitatea de a alege orele de limbă engleză şi ca opţional.

Cărţile au fost strânse în Marea Britanie

Proiectul „Donează o carte şi schimbă viitorul unui copil”, a cărui finalitate s-a concretizat la Suceava, a fost demarat de asociaţiile Romanian Women in UK şi Opes Foundation, ambele cu sediul în Londra, Marea Britanie.

Prin acest proiect a fost îmbunătăţit fondul de carte de care dispun 14 şcoli din judeţ, dar şi Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera” Suceava.

În mâinile potrivite şi cu dascălul potrivit orice frântură de informaţie îi aduce unui copil o lume nouă, o şansă să-şi construiască un viitor şi o personalitate. Pentru mine nu există copii de la sat sau şcoală de la oraş, există doar copii care vor să înveţe”, a mărturisit Alina Balaţchi, „motorul” întregii campanii.

Aceasta a povestit că proiectul vizează localităţi şi comunităţi cu dascăli dedicaţi, care conştientizează importanţa deschiderii lingvistice în sistemul educaţional şi care îndrumă elevii către cunoaştere şi dezvoltare.

Aceasta a mai completat că cele 3.000 de cărţi au fost strânse datorită implicării comunităţilor româneşti din Marea Britanie, a unor parohii britanice şi, mai presus de toate, datorită unei şcoli primare din Wembley care a donat întreaga ei bibliotecă, aceasta urmând să fie renovată.

Cărţile au fost transportate din Londra până la Suceava de compania de transporturi internaţionale Liviu B&V Trans din Vicovu de Sus, partener de nădejde al proiectului.

Am căutat învăţătorii şi profesorii de limba engleză care să valorifice aceste cărţi, să le folosească, să se implice în organizarea de activităţi interactive cu elevii, să organizeze opţionale în limba engleză. Sunt foşti absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, de la Universitatea din Suceava, dascăli dedicaţi, care ne-au încredinţat că acest cadou este pe mâini bune”, a transmis Otilia Clipa.

Aceasta a amintit şi de campania de strângere de cărţi în limba română „Dăruieşte poveşti”, prin care s-au strâns 1.100 de cărţi care vor fi donate copiilor români ce participă la cursurile şcolilor „AlexZ – Româneşte de la A la Z” din Londra şi „Elena Rosetti Cuza” din Atena, Grecia.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: