10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Zeci de antene 5G, distruse în Marea Britanie

Circa 20 de antene-relee au fost atacate în Regatul Unit în urma răspîndirii zvonurilor care leagă tehnologia 5G de propagarea noului coronavirus, potrivit presei britanice, determinînd guvernul să adopte un ton mai ferm miercuri împotriva unei aşa-zise „teorii nebuneşti a conspiraţiei”, potrivit AFP.

Doi tineri, de 18 şi 19 ani, suspectaţi că ar fi incendiat o antenă-releu marţi la Dagenham (o suburbie a Londrei) au fost arestaţi, iar în West-Yorkshire poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele altui incendiu care a vizat o antenă în Huddersfield, scrie agerpres.ro.

- Advertisement -

Un purtător de cuvînt al guvernului britanic a condamnat miercuri aceste atacuri „aparent inspirate de această nebunească teorie a conspiraţiei, care circulă pe internet”, pe care a calificat-o drept „complet absurdă”.

Totodată, el subliniat rolul „esenţial” al reţelei de telecomunicaţii pentru Serviciul public de sănătate NHS, dar şi pentru populaţie, în scopul de a putea rămîne în contact cu cei apropiaţi în timpul acestei „perioade dificile”.

Şi în Irlanda, unde o antenă-releu a fost de asemenea atacată în timpul weekendului, guvernul a avertizat publicul împotriva acestor teorii.

Experţii nu exclud ca în spatele acestei campanii de dezinformare să se afle Rusia, care a mai derulat astfel de campanii în trecut, legate de 5G.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: