6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Zece porumbei vor monitoriza nivelul de poluare în Londra (video)

Zece porumbei de curse din Marea Britanie au fost echipați cu câte un dispozitiv minuscul, ușor cât o pană, pentru a monitoriza nivelul poluării din capitala regatului Marii Britanii.

Luni, aceștia au fost eliberați de pe un acoperiș de către crescătorul lor, Brian Woodhouse, informează Daily Mail.

Timp de trei zile, aceștia vor zbura pe cerul Londrei, iar locuitorii metropolei pot primi notificări online legat de nivelul de poluare din diferitele zone sau pot verifica, pentru informații, contul de Twitter Pigeon Air Patrol.

- Advertisement -

Va fi creată și o hartă updatată permanent, cu nivelul poluării din fiecare zonă a orașului, pe măsură ce porumbeii ajung în perimetrele respective.

Ideea de bază este de a face ca subiectul poluare să iasă din sfera intangibilului și să fie altfel perceput de omul de rând, grație “Patrulei aerului”, formată din zburătoare.

În timp ce smogul poate duce, în cazul oamenilor, la boli de inimă, cancer pulmonar și presiune arteriala mare, acesta pare să ajute porumbeii să se deplaseze mai repede, după cum au descoperit oamenii de știință din China.

Aparatele vor sta pe spatele păsărilor numai trei zile, după care acestea se vor întoarce la viața lor normală. După finalul acestei campanii, chiar oamenii pot intra în Patrula aerului, purtând cu ei niște mini-gadgeturi (senzori) ce vor măsura nivelul poluării. Este vorba despre un studiu care se va realiza în parteneriat Imperial College London și cu ajutorul a 100 de voluntari ce vor testa un nou senzor de poluare.

Statisticile arată că la Londra din cauza poluării anual mor 10.000 de oameni.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcepublika

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: