10.6 C
London
Sunday, November 7, 2021
10.6 C
London
Sunday, November 7, 2021

Zece plaje de vis din Marea Britanie, dacă vrei să te bucuri de câteva zile de relaxare

Deși Marea Britanie nu este prima țară la care te gândești atunci când plănuiești o vacanță la malul mării, asta nu înseamnă că Regatul Unit nu se mândrește cu cele mai frumoase zone de coastă din Europa.

Dacă vrei să te bucuri de câteva zile de relaxare la malul mării, dar să eviți mulțimea de turiști ce invadează celelalte plaje europene, acestea sunt destinațiile perfecte.

Botany Bay, Kent

Una dintre locațiile idilice din Marea Britanie, care a apărut în nenumărate filme și reclame, Botany Bay are un trecut tumultuos – în secolul al XVIII-lea, pe aici se aduceau produse de contrabandă în țară. Între Broadstairs și Margate, plaja cu ale sale stânci impunătoare și blocuri uriașe de calcar formează un peisaj de vis. Zona este ideală pentru familiile cu copii, deoarece apa este puțin adâncă și liniștită. La reflux, plaja este o locație îndrăgită și pentru ”vânătoarea” de fosile. Pentru plimbări lungi pe plajă, optează pentru Dumpton Gap Beach și Ramsgate.

Littlehampton, West Sussex

- Advertisement -

Acest oraș de port superb se mândrește cu cea mai lungă bancă, dar și una dintre cele mai ciudate cafenele din East Beach. Structura din metal creată de Thomas Heatherwick a fost inspirată de o piesă de lemn care plutea pe apă, dar și de forma sinuoasă a valurilor. Pentru o zi relaxantă la mare, ia feribotul spre West Beach, o rezervație naturală cu pietriș, dune și o mulțime de specii de păsări. Nu rata nici piața din orașul Arundel și castelul din secolul al XII-lea ce se înalță peste râul Arun.

Shepherd’s Chine, Isle of Wight

La vest de popularul Ventnor, vizitat de Dickens și faimos pentru climatul său plăcut, Shepherd’s Chine se mândrește cu cele mai izolate plaje. Alături de Whale’s Chine, ambele zone sunt accesibile doar pe jos, de la Military Road. Chiar și în cele mai mohorâte zile, aceste plaje te vor fermeca. Fă un picnic la malul mării și admiră apusul de soare, sau, dacă vrei să faci valuri – la vest, în Brook Beach poți practica kite și wind surfing. La reflux, o pădure fosilizată apare la Hanover Point, unde poți admira urme de dinozauri.

Plemont Beach, Channel Islands

Acest golf superb în cel mai nordic punct din Jersey este cunoscut pentru zonele stâncoase și peșteri. Accesul se face printr-un singur loc – o serie de trepte abrupte, ceea ce înseamnă că nu vei întâlni prea mulți turiști aici. Plaja este ideală pentru cei care vor să înoate sau să facă surf.

Insula Mersea, Essex

Micuța insulă Mersea – are mai puțin de 18 kilometri pătrați – este cel mai vestic punct locuit din Anglia, între râurile Colne și Blackwater. Insula este accesibilă prin șoseaua Strood, care, uneori, este inundată, la mareea mare. Plajele pline cu scoici și peisajele rustice sunt motiv suficient pentru a alege această locație. La vest de insula Mersea se află Rezervația Naturală Estuarul Blackwater, unde se află mii de păsări.

https://www.youtube.com/watch?v=hhhdV266Epc

Anderby Creek, Lincolnshire

Anderby Creek nu este doar o plajă lată plină cu dune de nisip pe coasta estică, între Mablethorpe și Skegness, ci și prima locație oficială pentru admiratul norilor – the Cloud Bar. Aici vizitatorii pot identifica diferite formațiuni de nori și pot cumpăra suveniruri cu această temă.

Blakeney, Norfolk

Superbul sat Blakeney cu ale sale case din cremene, ce se înalță peste zone mlăștinoase, estuare și canale de la malul mării, este un peisaj ideal pentru plimbări relaxante. Chiar și în lunile de vară poți să te plimbi ore întregi fără a întâlni o altă persoană. Blakeney Point, ce poate fi accesată de la plaja Cley, găzduiește o colonie de foci, dar și o cabană veche de unde turiștii adoră să admire priveliștile superbe peste Blakeney.

Talisker Bay, Isle of Skye, Scoția

Pe coasta vestică a insulei Skye, la baza Glen Oraid, se află dramatica plajă Talisker, cu pietre gri, stânci enorme și o cascadă naturală. În apropiere se află și satul Carbost, unde se produce faimosul whisky Talisker, dar și Fairy Pools, o serie de lacuri cristaline, de-a lungul râului Brittle, ideale pentru cei care vor să înoate în apele cristaline.

Mupe Bay, Dorset

Plaja cu pietriș de la Mupe Bay, pe stâncoasa coastă jurasică din Dorset, oferă turiștilor posibilitatea de a înota în perfectă izolare. Poți ajunge aici, mergând de-a lungul plajei de la Lulworth Cove la reflux, sau făcând o drumeție pe traseul de coastă, care, deși mai greu, oferă peisaje incredibile. În vârful estic al Lulworth Cove, vei admira rămășițele unei păduri veche de peste 145 milioane de ani, care seamănă cu un crater.

White Rocks Beach, Irlanda de Nord

O plajă perfectă pentru cei care vor să înoate, nu departe de stațiunea Portrush, plaja White Rocks este mărginită de o adevărată santinelă de coaste din calcar, de la Curran Strand la castelul Dunluce. Zona atrage surferi și alți împătimiți ai sporturilor nautice, dar este suficient spațiu pentru toți. De-a lungul timpului, coasta a fost erodată de vânt și mare în peșteri și arcade interesante precum Shelagh’s Head, the Wishing Arc, Elephant Rock sau Lion’s Paw. Castelul medieval Dunluce este o atracție interesantă, la fel și coloanele de bazalt de la Giant’s Causeway.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcecaon

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: