16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021
16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021

Zboruri spre Londra de pe majoritatea aeroporturilor din țară

Astăzi, în ultima zi a stării de urgență, expiră și suspendarea zborurilor comerciale din România spre majoritatea destinațiilor europene.

Începând de mâine, dacă măsurile care sunt așteptate azi pentru a defini starea de alertă nu vor prelungi suspendarea zborurilor spre anumite destinații, pot fi efectuate curse din România spre țările din Europa

- Advertisement -

Condițiile de intrare însă în aceste țări se mențin foarte stricte, majoritatea permițând doar accesul rezidenților, al persoanelor care au contracte de muncă sau în alte cazuri de urgență.

E bine să nu cumpărați bilete de avion înainte de a vă informa exact asupra situației de la destinație, dar și a condițiilor pe care trebuie să le îndepliniți la revenirea în țară.

În plus, încă sunt șanse ca unele zboruri programate în mai și care pot fi rezervate în acest moment să fie totuși anulate.

Wizzair e compania care a programat cele mai multe zboruri din România pentru a doua parte a lunii mai. După ce încă de la începutul lunii a reluat cursele spre țările nordice, după 15 mai are în program zboruri spre Londra nu doar din București, dar și din Constanța, Craiova, Iași, Satu Mare, Timișoara, Tg Mureș și Suceava. 

Tot spre Anglia, Wizz reia și cursele din București spre Birmingham și Doncaster. 

Pe siteul Wizz mai puteți rezerva pentru ultimele săptămâni din mai curse din București spre Spania, cu destinațiile Barcelona, Madrid, Malaga, Valencia, și Italia, Bergamo, Roma, Bologna, Bari, Catania. 

Apar în programul de zbor și cursele spre Basel, Eindhoven, Dortmund și Paris. Spre multe dintre aceste destinații se va zbura și din Cluj.

Tarom, după cursa spre Atena reluată deja, reintroduce zborurile spre Amsterdam, Frankfurt, Munchen și Viena. În plus, Tarom reia zborurile interne din 18 mai , cu curse programate spre Cluj, Iași, Oradea și Timișoara.

Ryanair, cel mai mare operator low cost din Europa, nu se grăbește să reia zborurile. În mai, din România are doar curse spre Londra. Ryanair a anunțat că revine doar de la 1 iulie la 40% din potențialul său,  mai exact 1000 de zboruri pe zi.

BlueAir efectueză în această perioadă zboruri la cerere. Pe site-ul companiei se pot rezerva pentru următoarele săptămâni zboruri dus-întors din București și Cluj spre Dublin. În 17 mai, este programat și un zbor Larnaca – București.

Czech Airlines are programată, tot în 25 mai, cursa București – Praga.

Companiile Lufthansa, British Airways, AirFrance, KLM, Qatar, Turkish și-au anunțat intențiile de a-și relua zborurile la capacitate redusă din iunie, când vor reveni și cursele lor spre București.

Condiții de intrare în țară, în funcție de țară

Marea Britanie – Fără restricții deocamdată. Premierul Boris Johnson a anunțat că va introduce obligativitatea intrării în carantină pentru 14 zile, dar nu a fost fixată o data certă pentru această măsură.

Pentru a verifica în ce condiții  puteți intra în țările spre care sunt programate curse în perioada următoare, trebuie să accesați siteul mae.ro și siteul IATA TRAVEL.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: