Wizz Air a deschis a cincea bază de operare din România

anunturiuk.com Wizz-Air-a-deschis-a-cincea-bază-de-operare-din-România

[quote_box_center]Compania aeriană low cost Wizz Air a deschis, miercuri, la Craiova a cincea bază de operare din România, de unde va opera patru noi rute, către Barcelona, Bologna, Dortmund şi Roma Ciampino, începând cu 23 iulie.[/quote_box_center]

Prezent la inaugurarea bazei, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că, pentru aeroport, deschiderea punctului de operare se traduce în locuri de muncă noi, în multiplicarea serviciilor oferite pasagerilor, dar şi într-o recunoaştere a statutului său european.

[pull_quote_center]Wizz Air nu numai că adaugă noi zboruri din Craiova, dar creşte, de asemenea, şi frecvenţa serviciilor deja existente către Londra Luton şi Milan Bergamo. Wizz Air oferă acum de la noua bază din România 6 rute către 4 ţări diferite. Extinderea companiei în România poate stimula piaţa locală a forţei de muncă în aviaţie şi sectorul turistic, mai mulţi turişti având acum posibilitatea de a călători în judeţul Dolj[/pull_quote_center], se arată într-un comunicat al operatorului aerian.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-fare, low-cost din Europa Centrală şi de Est şi operează o flotă de 53 aeronave Airbus A320 de la 18 baze, pe 300 de rute care asigură legătura între 98 de destinaţii din 35 de ţări.

 

Wizz Air a avut 13,9 milioane de pasageri în anul fiscal încheiat în martie 2014.