9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Wizz Air creşte numărul de zboruri de la Londra catre Romania

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, anunţă astăzi deschiderea pe 18 iunie 2017 a celei de-a 28-a baze la aeroportul Londra Luton din Marea Britanie şi alocarea unei noi aeronave Airbus A320.

Wizz Air a început să opereze pe acest aeroport încă de acum 12 ani, iar baza ce se va deschide va fi, de altfel, prima a companiei în Marea Britanie.

Stabilirea bazei aici va consolida prezenţa operaţională a Wizz Air pe Londra Luton unde este deja al doilea cel mai mare transportator şi va creşte numărul rutelor deservite de la acest aeroport la 42.

- Advertisement -

De asemenea, deschiderea va reprezenta şi o investiţie în aeroport şi în regiune prin crearea de 36 de locuri de muncă în cadrul companiei. Operaţiunile vor contribui la economia locală şi vor sprijini locuri de muncă în industriile de aviaţie, transport şi turism.

Dezvoltarea la Londra Luton

Cele trei noi rute WIZZ vor conecta Londra Luton cu Tel Aviv în Israel, Pristina, capitala statului Kosovo şi Kutaisi în Georgia. De altfel, ultima dintre rute este singura legătură directă între Georgia şi Marea Britanie. Frecvenţele pe unele dintre cele mai populare rute WIZZ vor creşte odată cu alocarea noii aeronave:

  • Suceava va avea cinci zboruri pe săptămână,
  • Constanţa patru,
  • Iaşi va opera zboruri zilnice.

WIZZ a transportat mai mult de 5 milioane de pasageri de pe London Luton în 2016, fiind al doilea cel mai mare operator. În 2017 Wizz Air va avea aproape 6,3 milioane de locuri la vânzare pe rutele din Londra Luton, reprezentând o creștere cu 13% față de perioada precedentă.

CREȘTERI ALE FRECVENȚELOR WIZZ AIR PE RUTE EXISTENTE DIN LONDRA LUTON:

Destinație Zboruri săptămânale
Iași 7 de la 5
Suceava 5 de la 4
Constanța 4 de la 2

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: