12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022
12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022

‘We have a plan’, ardelenii îi invită pe britanicii se mute in Transilvania dupa Brexit

„Brexit. Nu credeai ca se va intampla vreodata, dar totusi s-a intamplat. Asa ca treaba sta in felul urmator: daca nu-ti surade ideea de a fi blocat pe o insula cu Boris Johnson & Nigel Farage (doi dintre liderii politici care au sustinut iesirea din U.E.) pentru restul vietii tale, avem un plan”.

Acesta este mesajul cu care sunt intampinati britanicii pe un site care ii invita sa se mute in Transilvania dupa Brexit.

Da, acea Transilvania”, le spun ardelenii care au creat site-ul Transylvania Beyond britanicilor curajosi sa afle mai multe despre planul lor.

- Advertisement -

Primul motiv oferit britanicilor de a se muta in Transilvania este acela ca ardelenii deja au convins un cetatean britanic sa ia in considerare regiunea, si nu orice britanic – Printul Charles, care e fascinat de Transilvania si isi petrece, deseori, timpul liber in zona rurala din judetele Brasov si Mures.

„Transilvania este pur si simplu incredibila”

Alte motive invocate pentru ca britanicii sa se mute in Transilvania tin de faptul ca aici pot gasi probabil cea mai spectaculoasa natura din Europa, cea mai buna conexiune la internet, cei mai multi specialisti in IT din UE , faptul ca majoritatea tinerilor vorbesc foarte bine engleza, un mediu propice pentru antreprenori, conexiuni aeriene excelente cu orase din Marea Britanie, sistem medical privat excelent, festivaluri recunoscute la nivel european, nivel crescut al calitatii vietii, mancare delicioasa si un numar surprinzator de mic de vampiri, scrie bzi.ro.

Campania ‘We have a plan’,, parte din proiectul ‘Transylvania Beyond’, a inceput pe 27 iunie (la trei zile dupa aflarea rezultatelor votului pentru Brexit). Dupa primele 12 ore de la lansare, peste 20 de antreprenori britanici isi aratasera deja printr-un email interesul de a investi in Cluj. Daca interesul britanicilor se mentine constant, ne asteptam ca pana la sfarsitul saptamanii sa avem o lista de peste 100 de antreprenori britanici interesati sa deschida o companie in inima Transilvaniei”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei Claudia Sirbulescu, PR Manager al firmei de consultanta si inovatie Heraldist & Wondermarks, cea care se afla in spatele campaniei.

Brexit: Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana

Potrivit rezultatelor anuntate dupa numararea tuturor voturilor din cele 382 de circumscriptii electorale, 51,9% dintre cetatenii britanici s-au pronuntat in favoarea iesirii tarii din UE, potrivit BBC News online.

Pentru iesirea din Uniunea Europeana au votat putin aproximativ 17,4 milioane de cetateni, in timp ce pentru ramanerea in UE s-au inregistrat putin peste 16 milioane de voturi.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcebewoman

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: