13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Votare controversată în Marea Britanie pentru Eurovision 2014

[quote_box_center]Cotidianul The Independent din Marea Britanie face dezvăluiri incredibile despre culisele votării de la Eurovision 2014. Astfel, opinia publică din Anglia ar fi votat de fapt pentru prima poziţie Donatan & Cleo, însă juriul a pus-o pe ultima[/quote_box_center]

În articol se precizează că publicul britanic a fost mai puțin îndrăgostit de Austria şi “femeia cu barba“, Conchita Wurst, care a ajuns să obţină o victorie ce te duce cu gândul la toleranţa sexuală. În schimb, englezilor le-a plăcut de grupul rustic al Poloniei.

Pentru prima dată în istoria organizării concursului Eurovision, organizatorii au arătat atât voturile publicului, cât şi cele ale juriului pentru fiecare melodie.

Cu toate acestea, în timp ce panoul oficial britanic a dat maximum de 12 puncte pentru femeia cu barbă Conchita, acesta a retrogradat duo polonez Donatan & Cleo pe ultimul loc.

Un purtător de cuvânt al Eurovision a negat că acest lucru a fost o dovadă de deconectare, ci că a fost alegerea juriului din Anglia, într-un concurs care devine din ce în ce mai agitat şi politizat.

[pull_quote_center]Acestea sunt regulile jocului. Desigur, uneori, există discrepanțe între juriului și tele-vot, dar acest lucru este ceea ce face ca întregul proces chiar mai interesant[/pull_quote_center] 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: