15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Volkswagen a reparat 470.000 de maşini din cele 1,2 milioane afectate în Marea Britanie

Din cele 1,2 milioane de măsuri tehnice care trebuie aplicate maşinilor, VW a aplicat 470.000, iar, în prezent, pune în practică aceste măsuri pe 20.000 de maşini pe săptămână, a declarat Paul Willis în faţa Comisiei pentru transporturi din parlamentul britanic.

John Hayes, reprezentant al ministerului Transporturilor din Marea Britanie, a anunţat că va merge împreună cu ministrul Transporturilor, Chris Grayling, în Germania, luna următoare, pentru a se întâlni cu omologii lor şi a căuta mai multe informaţii care ar putea duce la demararea unei investigaţii asupra VW în Marea Britanie.

Hayes a adăugat că se va întâlni cu reprezentanţii legali ai consumatorilor care cer compensaţii din partea producătorului german, pentru a vedea dacă guvernul îi poate ajuta.

- Advertisement -

În ianuarie, o firmă de avocatură din Marea Britanie a deschis un proces colectiv în care cere mii de lire compensaţie pentru fiecare şofer britanic afectat de scandalul emisiilor. De atunci, mai multe firme s-au alăturat iniţiativei.

VW a recunoscut că a folosit un software care păcălea testele de emisie, ceea ce a dus ca milioane de maşini din toată lumea să fie rechemate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceromaniatv

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: