16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Virusul “Brexit” face ravagii în Marea Britanie,zeci de mii de persoane sunt infectate

Zeci de mii de persoane sunt infectate cu o boală potenţial mortală ca urmare a consumului de carne importată din Europa, într-un fenomen care a primit numele de „virusul Brexit”, scrie Telegraph.

Tulpina virusului care provoacă hepatita E se transmitea de la om la om, însă în timp a a suferit o mutaţie, astfel că se poate transmite de la animale (în principal porci şi păsări) la om.

Experții susțin că 10% din carnea de porc importată din Europa are această tulpină a virusului hepatitei E (HEV) şi avertizează femeile însărcinate și cei care au suferit un transplant de ficat să evite consumul de carne.

- Advertisement -

Tulpina respectivă este legată de fermele de porci din Franța, Olanda, Germania și Danemarca şi infectează peste 60.000 de persoane din Marea Britanie pe an, scrie Telegraph.

Singura modalitate de a distruge tulpina este aceea de a găti carnea cu mult peste timpul normal.

Îi spunem virusul Brexit. Atacă ficatul şi nervii, punctul maxim fiind în luna mai. Este extrem de periculos pentru cei care au un sistem imunitar deficitar, cum ar fi cei cu transplant sau cei care suferă de cancer. Virusul pare să vină din Europa”, a declarat doctorul Harry Dalton.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: