2.9 C
London
Saturday, November 27, 2021
2.9 C
London
Saturday, November 27, 2021

Viitorul ambasador britanic studiază româna la Iaşi

[quote_box_center]Viitorul ambasador britanic la Bucureşti, Paul Brummell, studiază limba română la Iaşi şi se familiarizează, totodată, cu gastronomia românească – pui mănăstiresc, tochitură moldovenească, poale-n brâu, iar Înălţarea a sărbătorit-o la o şcoală, cu cozonac, pască şi ouă vopsite.[/quote_box_center]

Paul Brummell, care va prelua funcţia de ambasador al Marii Britanii la Bucureşti în august, profită de timpul liber – el încheindu-şi mandatul de ambasador în Barbados şi Estul Caraibelor în noiembrie 2013 – pentru a învăţa limba română.

- Advertisement -

După ce a luat primele lecţii la Londra, Brummell a ascultat sfatul predecesorului său, Martin Harris, care l-a îndemnat să înveţe limba româna la Iaşi. “Am ajuns la Iaşi, oraşul studenţilor, ca student la limba română“, a postat pe Twitter, la 20 mai, viitorul ambasador.

Pe lângă limba română, Brummell se familiarizează şi cu mâncarea românească, el postând fotografii cu felurile încercate: tochitură moldovenească, pui mănăstiresc, poale-n brâu, tobă.

La 29 mai, Paul Brummell notează că a sărbătorit Înălţarea la o şcoală “cu cozonac, pască şi ouă vopsite“. Diplomatul britanic postează o fotografie cu bustul lui Mihai Eminescu, din Parcul Copu, însoţită de versurile: “Flori de tei deasupra noastră/Or să cadă rânduri-rânduri“.

Totodată, Brummell a văzut filmul “Sunt o babă comunistă” la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi şi a fost împresionat de fresca Judecata de Apoi de la Voroneţ, de Sala de Bal a minei de sare de la Cacica, aflată la o adâncime de 37 de metri, şi de beciul de la Cotnari. O altă vizită a fost la un proiect realizat de Fundaţia “O nouă viaţă” şi de mai mulţi voluntari, care au construit locuinţe pentru tinerii cu dizabilităţi proveniţi de la Spitalul de Psihiatrie din oraşul Siret.

Potrivit postărilor de pe Twitter, viitorul ambasador britanic a ajuns, zilele acestea, şi în Transilvania, la Sibiu şi Sighişoara.

Paull Brummell a fost numit ambasador în România în iulie 2013, el urmând să-şi înceapă mandatul în august.

Înainte de a pleca la Ambasada Marii Britanii din Moscova, Martin Harris a precizat că Paul Brummell, va învăţa limba română la Iaşi, după cum l-a sfătuit.

[pull_quote_center]Succesorul meu este Paul Brummell, care este un diplomat foarte experimentat, el este acum ambasador în Barbados, dar el a fost ambasador şi în Kazahstan şi în Turkmenistan şi el va învăţa limba română în Iaşi, după recomandarea mea, înainte de mandatul meu care începe în august[/pull_quote_center] a declarat, în aprilie, Martin Harris, el însuşi un bun cunoscător al limbii române.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: