18.4 C
London
Monday, June 27, 2022
18.4 C
London
Monday, June 27, 2022

Victor Negrescu acuză încălcările ale dreptului la liberă circulație al cetățenilor romani din Marea Britanie

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu acuză încălcările grave ale dreptului la liberă circulație al cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie și a cerut o reacție din partea autorităților europene pentru a pune capăt abuzurilor.

Există semne îngrijorătoare privind posibile încălcări ale dreptului la libertatea de mișcare pentru cetățenii europeni în Marea Britanie. Am inserat o listă de exemple într-o petiție semnată de peste 30.000 de persoane pe care am depus-o la Parlamentul European. Dacă avem această problemă acum, mă întreb ce se va întâmpla după Brexit? Trebuie să reacționăm de acum încolo pentru a preveni orice abuz deoarece acest lucru îi va afecta atât pe europeni cât și pe britanici”, a declarat Negrescu.

Europarlamentarul PSD a atras atenția că este de nepermis că populiștii din Marea Britanie vorbesc despre cetățenii din Estul Europei care vin să ocupe locurile de muncă ale britanicilor.

Cine crede că ne-am dorit ca aproape 200.000 de profesioniști din România – studenți, doctori sau ingineri formați în România – să plece în Marea Britanie cu siguranță a înnebunit!

- Advertisement -

”În același timp, aceștia, așa numiți Europeni răi, cumpără produse britanice, lucrează cu companii din Marea Britanie și îi apără pe britanici după Brexit! Am încredere în Uniunea Europeană și în cetățenii britanici că nu vor lăsa libertatea de mișcare să dispară în Marea Britanie pentru că doar împreună suntem mai puternici. Trebuie să dăm mai multe libertăți și drepturi europenilor pentru a câștiga împotriva populismului”, a mai subliniat Victor Negrescu, care consideră că dreptul la libera circulație este indispensabil oricărui viitor proiect al UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcedcnews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: