20.6 C
London
Sunday, June 26, 2022
20.6 C
London
Sunday, June 26, 2022

Veteran britanic ajunge la 100 de ani în plină pandemie şi a reuşit să strângă 28 de milioane de lire

Tom Moore a servit în armata britanică drept căpitan în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Acum bătrânul militar s-a angajat în ultima mare bătălie pe care Marea Britanie o poartă: lupta cu noul coronavirus.

- Advertisement -

El a reuşit să strângă din donaţii caritabile 28 de milioane de lire pentru angajaţii din sistemul medical care îngrijesc pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19.

Cea mai recentă misiune a căpitanului a început pe 6 aprilie, cu ţinta de a strânge 1.000 de lire sterline pentru Serviciul Naţional de Sănătate, în semn de mulţumire pentru tratamentul pe care l-a primit în timp ce suferea de cancer şi de un şold rupt.

A solicitat sponsorizare online şi generozitatea publicului a depăşit cu mult aşteptările veteranului, care a primit milioane în câteva zile.

Căpitanul Moore a reuşit să strângă banii după ce a efectuat 100 de ture în propria grădină mare de 25 de metri. Îmbrăcat în costum cu decoraţii el a traversat curtea ajutat de cadrul său metalic pentru mers.

Un militar din garda de onoare l-a însoţit în misiunea sa.

Un tren de mare viteză a fost denumit în onoarea sa iar serviciul poştal britanic a emis un mesaj pentru ziua lui de naştere pe toate scrisorile trimise săptămâna aceasta.

Avioanele forţelor aeriene regale, de obicei desfăşurate pentru evenimentele comemorative din cel de-al Doilea Război Mondial, vor zbura în onoarea sa joi, când îşi sărbătoreşte secolul.

Pensionarul din Yorkshire, nordul Angliei, a primit, peste 125.000 de felicitări din întreaga lume, suficiente pentru a umple sala vastă a şcolii nepotului său.

Prinţul William şi capitanul echipei de fotbal al Angliei, Harry Kane, s-au numărat printre cei care au trimis felicitări, precum şi mii de copii care i-au trimis desene.

Centenarul Moore a devenit o legendă vie şi este lăudat de guvern drept sursă de inspiraţie pentru ţară la un moment de criză profundă.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: