Veste buna pentru soferii Romani stabiliţi în insula Jersey din Marea Britanie

anunturiuk.com Veste-buna-pentru-soferii-Romani-stabiliţi-în-insula-Jersey-din-Marea-Britanie

[quote_box_center]Cetăţenii români stabiliţi în insula Jersey, de pe Canalul Mânecii, vor putea în curând să beneficieze de permis auto local.[/quote_box_center]

Tot ce trebuie aceştia să facă este să schimbe carnetele eliberate în România, cu cele date de autorităţile de aici, informează Ministerul român de Externe.

Permisul de conducere românesc este recunoscut în regiunea insulei Jersey, situată în Canalul Mânecii. Decizia a fost luată în urma negocierilor purtate de statul român cu autorităţile locale.

 

Ca urmare a demersurilor susţinute şi a discuţiilor purtate ȋn ultimele luni de cǎtre Ambasada României la Londra şi Ministerul Român al Afacerilor Interne, prin ataşatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei României, cu autoritǎţile din insula Jersey pe tema recunoaşterii permisului de conducere românesc, Ministerul Transporturilor din Jersey a confirmat cǎ ȋncepând cu data de 18.08.2014, România a fost inclusǎ ȋn lista jurisdicţiilor cu care Jersey are acorduri pentru recunoaşterea reciprocǎ a permiselor de conducere.

 

Ca atare, ȋncepând cu data de 18.08.2014, posesorii de permise de conducere româneşti care primesc statutul de resident sau sunt deja rezidenţi ȋn Jersey, pot sǎ işi preschimbe permisele de conducere eliberate ȋn România cu permise locale, corespunzǎtor categoriei pentru care sunt valabile.

 

Acordul dintre Ministerul Român al Afacerilor Interne şi Departamentul de Transport şi Servicii Tehnice din Insula Jersey privind recunoaşterea reciprocǎ a permiselor de conducere, semnat de cǎtre Viceprim Ministru şi Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, va fi prezentat Ministrului pentru Relaţii Externe din Jersey, Sir Philip Bailhache, de cǎtre Ambasadorul României la Londra, Dr. Ion Jinga, cu ocazia vizitei pe care o va efectua ȋn insula Jersey ȋn perioada 8-9 septembrie 2+14.

 

Acordul se ȋnscrie ȋn cadrul cooperǎrii pe care autoritǎţile române şi Ambasada României la Londra o dezvoltǎ cu entitǎţi şi autoritǎţi locale din Marea Britanie, ȋn beneficiul cetǎţenilor români care locuiesc ȋn aceastǎ ţarǎ.

 

Jersey este cea mai mare și cea mai cunoscută dintre Insulele Canalului Mânecii, dependență a coroanei britanice, fiind situată în largul coastelor Normandiei. Apărarea și relațiile internaționale sunt asigurate de Regatul Unit, dar insula nu face parte din acesta și nici din Uniunea Europeană. Împreună cu insulele nelocuite Minquiers și Ecréhous formează “Bailiwickul Jersey“.