19.1 C
London
Thursday, June 23, 2022
19.1 C
London
Thursday, June 23, 2022

Venitul minim a fost majorat în Marea Britanie din aprilie

Mai multe modificări legislative au intat în vigoare din luna aprilie. Creșterea salariului minim este printre cele mai importante.

A patra lună a anului aduce numeroase modificări ale unor acte legislative în Marea Britanie. Noile legi care au fost introduse vor avea efect asupra vieții britanicilor dar și al imigranților aflați în UK, multe dintre ele ținând de latura financiară.

Planurile economice ale Guvernului britanic pentru perioada 2015-2020 au inclus majorări salariale anuale și acestea au intrat în vigoare în fiecare lună aprilie, pentru că Guvernul va căuta să își respecte promisiunile sale de a ajunge la un salariu minim național de £9 pe oră pentru persoanele cu vârsta de peste 25 de ani, până în 2020, informează Telegraph.

- Advertisement -

anunturiuk.com Venitul-minim-a-fost-majorat-în-Marea-Britanie-din-aprilie2Începând din aprilie 2017, majorarea venitului minim garantat în Marea Britanie, va avea efect asupra situației financiare a celor care muncesc în această țară. Tariful orar al salariul minim depinde de vârstă si de categorie de muncă (angajat sau ucenic). Comparativ cu salariul minim actual, care a fost majorat anul trecut, noul venit minim a crescut cu 30 pence, ajungând astfel la £7,50 lire sterline, pentru angajații care au împlinit 25 de ani. De asemenea, creșteri și pentru cei cu vârsta cuprinsă între 18-20 de ani și 21-24 ani, până la £5,60  și, respectiv, £7,05 pe oră. Pentru cei care au sub 18 ani, nivelul venitului minim a urcat la £4,05 lire pe oră, în timp ce ucenicii vor primi minim £3,50  pentru fiecare oră de muncă.

Pentru a obține salariul minim pe economie angajații trebuie să aibă cel puțin vârsta de 16 ani.

Angajatorii care își plătesc angajații sub nivelul venitului minim vor suporta consecințele legale.

Lucrătorii au dreptul la salariul minim garantat și dacă sunt: ​​muncitori ocazionali sau part-time, de exemplu,

  • cei care lucrează ca și zilieri sau muncitori sezonieri;
  • lucrătorii la domiciliu, plătiți după numărul de articole pe care le fac produc;
  • ucenicii stagiari cât și lucrătorii agricoli, indiferent dacă aceștia sunt britanici, imigranți europeni sau din restul lumii.

Odată cu creșterile salariale se modifică și alte venituri printre care diurnele sau plata cazării de către angajatori, care crește de la 6 lire la £6,40 zilnic, adică £44,80 lire pe săptămână.

Aceste venituri oferite de angajatori pot fi luate în calcul pentru calcularea salariului minim garantat, spre deosebire de alte beneficii precum mâncare, mașină de serviciu, abonamente telefonice sau vouchere. Alte modificări de natură financiară vor surveni la capitolul veniturilor pentru creșterea copiilor, al amenzilor rutiere cât și în ceea ce privește taxele auto.

Tot în aprilie a intrat în vigoare și taxa de competențe de imigrare care va fi plătită de către companiile care angajează muncitori străini calificați, în conformitate cu al doilea palier al sistemului pe bază de puncte de imigrare. Angajatorii vor trebui să plătească o taxă de £1.000 pentru fiecare muncitor imigrant angajat. Pentru companiile mici și organizațiile de caritate taxa este de £364 lire sterline de persoană anual.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: