1 C
London
Tuesday, January 18, 2022
1 C
London
Tuesday, January 18, 2022

Vast Resources din Marea Britanie preia o mina de metale din judeţul Suceava

Societatea Vast Resources, înregistrată în Marea Britanie, a încheiat un acord pentru preluarea unei participaţii de 50,1% din Sinarom Mining Group, care deţine mina polimetalică Mănăila din judeţul Suceava.

Preţul de vânzare este de 1 euro plus datorii de 724.000 de dolari, existente la data de 2 iulie 2015.

În eventualitatea în care datoriile vor depăşi nivelul de 770.000 de dolari, Sinarom va transfera companiei Vast, ca penalitate, un punct procentual din deţinerea de 49,9% din acţiunile păstrate de compania vânzătoare pentru fiecare 14.000 de dolari din suma care depăşeşte 700.000 de dolari.

- Advertisement -

Vast Resources consideră că mina Mănăila, care are resurse de 1,8 milioane de tone, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Resurse Naturale (ANRM), are potenţialul de a creşte producţia pe termen scurt.

Vast Resources deţine deja în România mina Băiţa Bihor, unde există resurse estimate de cupru, argint, zinc, plumb, aur, tungsten şi molibden de 1,8 milioane de tone şi unde urmează să fie reluată producţia în al doilea semestru al anului 2015.

Finanlizarea achiziţiei depinde de anumite condiţii, între care obţinerea unor certificate din partea Guvernului României şi altor agenţii şi în special de anularea anumitor datorii şi obligaţii.

[quote_center]Mina Mănăila, deţinută anterior de compania minieră de stat Remin, anterior închiderii acesteia, completează investiţia la mina Băiţa Bihor şi activitatea Vast la minele Remin[/quote_center] , a declarat Roy Pitchford, director general al companiei Vast.

În afara României, compania Vast mai deţine mina Pickstone-Peerless Gold Mine în Zimbabwe şi alte operaţiuni în Zambia.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: