10.3 C
London
Tuesday, May 18, 2021

Varşovia vrea să se asigure că Londra va garanta drepturile muncitorilor polonezi

- Advertisement -

Prioritatea Poloniei în negocierile pentru Brexit va fi obţinerea garanţiilor că drepturile actuale ale cetăţenilor săi care trăiesc în Marea Britanie vor fi menţinute, a declarat joi prim-ministrul Beata Szydlo, în prima reacţie a autorităţilor de la Varşovia după ce premierul britanic Theresa May a prezentat obiectivele pentru aceste negocieri, transmite joi Reuters, conform agerpres.

Miercuri, Theresa May şi Beata Szydlo au purtat o discuţie telefonică, la iniţiativa părţii britanice.

I-am atras atenţia (dnei May) asupra a trei subiecte care sunt extrem de importante pentru Polonia. Primul este situaţia polonezilor care trăiesc în Marea Britanie şi garantarea drepturilor pe care le-au obţinut‘, a afirmat dna Szydlo joi, la postul naţional de radio.

‘Aşa după cum i-am spus prim-ministrului, pentru noi aceasta este problema cheie în negocierile cu Marea Britanie, iar Varşovia cu siguranţă nu va da înapoi’, a subliniat şefa guvernului polonez.

- Advertisement -

Ea a mai insistat că Brexitul nu ar trebui să compromită libertatea de circulaţie în interiorul Uniunii Europene şi nici bugetul actual.

Conform datelor autorităţilor din Marea Britanie, în această ţară trăiau în 2015 peste 831.000 de polonezi.

Guvernul de la Londra afirmă că vrea ca drepturile cetăţenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie să fie menţinute, condiţionând însă garantarea lor de un regim similar pentru britanici în Uniunea Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news