2 C
London
Friday, January 28, 2022
2 C
London
Friday, January 28, 2022

Vânzările de autoturisme din Marea Britanie au crescut

[quote_box_center]Piața auto din Marea Britanie a înregistrat în luna mai 2014 cea de a 27-a lună de creștere consecutiv, aceasta fiind cea mai lungă expansiune înregistrată de la debutul publicării datelor statistice în 1959, a anunțat, joi, Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Financial Times.[/quote_box_center]

Piața autoturismelor noi a crescut în fiecare lună după martie 2012, cea mai lună perioadă de creștere din istorie și o dovadă a îmbunătățirii condițiilor economice în Marea Britanie‘, a declarat directorul SMMT, Mike Hawes.

- Advertisement -

Creșterea de 7,7% din luna mai a fost mai mică decât cea de 8,2% înregistrată în luna aprilie sau avansul de 17,7% din luna martie iar SMMT a anunțat că se așteaptă ca tendința de încetinire să continue.

‘[pull_quote_center]În condițiile în care SMMT se așteaptă la o creștere de aproape 6% pe ansamblul acestui an, în următoarele luni ar urma să vedem o anumită reducere a ritmurilor de creștere pe măsură ce cererea se stabilizează[/pull_quote_center]’, a estimat Mike Hawes.

În luna mai a acestui an, grupul auto francez Renault a fost cel mai mare câștigător pe piața auto britanică, vânzările sale înregistrând o creștere de 65%, în condițiile în care vânzările de autoturisme marca Dacia au crescut cu 92%. Un număr de 2.245 de autoturisme Dacia au fost vândute luna trecută în Marea Britanie, aproape dublu față de cele 1.171 de unități vândute în luna mai a anului trecut. În primele cinci luni ale acestui an creșterea procentuală înregistrată de marca Dacia este și mai mare (113,8%), fiind vândute 11.045 autoturisme.

[pull_quote_center]Cu toate acestea, modelul Ford Fiesta a rămas cel mai bine vândut autoturism de pe piața britanică în luna mai, 9.450 de exemplare, însă modelul Focus a căzut pe locul patru devansat de Volkswagen Golf și Vauxhall Corsa.[/pull_quote_center]

Vanzarile Dacia pe piata britanica s-au dublat

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: