4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022
4.7 C
London
Sunday, January 23, 2022

Vanzarile Dacia in Marea Britanie scad,ce marci prefera englezii

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au inregistrat in martie cel mai ridicat nivel de dupa 1999, iar scandalul emisiilor nu a afectat livrarile brandului Volkswagen, a anuntat miercuri Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite BBC.

Luna trecuta, livrarile au urcat cu 5,3%, la 518.707 unitati. Este pentru a treia oara de cand se realizeaza aceste statistici cand vanzarile au depasit pragul de o jumatate de milion de vehicule. In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf si Nissan Qashqai.

In martie, Dacia a vandut 5.274 vehicule pe piata britanica, in scadere cu 1,24% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 5.340 unitati.

- Advertisement -

Cresterea solida a vanzarilor auto in martie a finalizat un prim trimestru robust, deoarece consumatorii britanici continua sa-si demonstreze apetitul pentru masini noi, in special pentru cele cu emisii scazute. Aceasta incredere a consumatorilor ar trebui sa duca la mentinerea nivelului ridicat al inmatricularilor, in functie de evolutiile politice si economice‘, a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.

In perioada ianuarie – martie 2016, Dacia a vandut pe piata britanica 7.453 vehicule, in scadere cu 1,01% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 7.529 de unitati.Vanzarile Volkswagen in Marea Britanie au crescut luna trecuta cu 7,85%, la 38.694 vehicule, dupa declinul inregistrat in octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie si februarie. In perioada ianuarie – martie 2016, livrarile au inregistrat un declin de 4,88%, la 57.443 unitati.

Grupul german a anuntat recent ca in Marea Britanie exista aproximativ 1,2 milioane de autovehicule cu motoare diesel, echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie.

Grupul Volkswagen a recunoscut recent ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: