3.7 C
London
Monday, January 18, 2021

Vanzarile Dacia in Marea Britanie scad,ce marci prefera englezii

- Advertisement -

Vanzarile de masini noi in Marea Britanie au inregistrat in martie cel mai ridicat nivel de dupa 1999, iar scandalul emisiilor nu a afectat livrarile brandului Volkswagen, a anuntat miercuri Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite BBC.

Luna trecuta, livrarile au urcat cu 5,3%, la 518.707 unitati. Este pentru a treia oara de cand se realizeaza aceste statistici cand vanzarile au depasit pragul de o jumatate de milion de vehicule. In topul celor mai bine vandute modele se afla Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf si Nissan Qashqai.

In martie, Dacia a vandut 5.274 vehicule pe piata britanica, in scadere cu 1,24% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 5.340 unitati.

- Advertisement -

Cresterea solida a vanzarilor auto in martie a finalizat un prim trimestru robust, deoarece consumatorii britanici continua sa-si demonstreze apetitul pentru masini noi, in special pentru cele cu emisii scazute. Aceasta incredere a consumatorilor ar trebui sa duca la mentinerea nivelului ridicat al inmatricularilor, in functie de evolutiile politice si economice‘, a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Marea Britanie ramane a doua mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei, dar inaintea Frantei, Italiei si Spaniei.

In perioada ianuarie – martie 2016, Dacia a vandut pe piata britanica 7.453 vehicule, in scadere cu 1,01% fata de perioada similara din 2015, cand a inmatriculat 7.529 de unitati.Vanzarile Volkswagen in Marea Britanie au crescut luna trecuta cu 7,85%, la 38.694 vehicule, dupa declinul inregistrat in octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie si februarie. In perioada ianuarie – martie 2016, livrarile au inregistrat un declin de 4,88%, la 57.443 unitati.

Grupul german a anuntat recent ca in Marea Britanie exista aproximativ 1,2 milioane de autovehicule cu motoare diesel, echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie.

Grupul Volkswagen a recunoscut recent ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news