7.3 C
London
Monday, November 22, 2021
7.3 C
London
Monday, November 22, 2021

Vânzările Dacia în Marea Britanie cresc mai repede decât piața

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat în septembrie a 43-a lună de creştere consecutivă – o perioadă record de expansiune – datorită redresării economiei şi a creditelor ieftine, a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

Luna trecută, livrările au urcat cu 8,6%, la 462.517 unităţi, cea mai bună performanţă înregistrată vreodată în septembrie. În topul celor mai bine vândute modele se află

  • Ford Fiesta,
  • Vauxhall Corsa,
  • Ford Focus,
  • Volkswagen Golf,
  • Volkswagen Polo,
  • Nissan Qashqai.

În septembrie, Dacia a vândut 4.455 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 24,45% faţă de perioada similară din 2014, când a înmatriculat 3.523 unităţi.

- Advertisement -

În primele nouă luni ale anului, livrările pe piaţa britanică au urcat cu 7,1%, la nivelul record de 2.096.886 unităţi. Este pentru prima dată din 2014 când au fost vândute peste două milioane de vehicule până la sfârşitul lunii septembrie.

În perioada ianuarie – septembrie 2015, Dacia a vândut pe piaţa britanică 20.386 vehicule, în creştere cu 9,7% faţă de primele nouă luni din 2014, când a înmatriculat 18.583 unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit, în opt ani, un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Referindu-se la scandalul Volkswagen (VW), Directorul general al SMMT, Mike Hawes a afirmat: ‘Este prea devreme să tragem concluzii dar cererea pentru diesel rămâne solidă, una din două maşini înmatriculate are motoare diesel‘.

Vânzările VW în Marea Britanie au crescut în septembrie cu aproape 4% şi cu peste 8% în primele nouă luni din acest an.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcecapital

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: