12.9 C
London
Friday, October 22, 2021
12.9 C
London
Friday, October 22, 2021

Vânzări record în luna martie în Marea Britanie pe fondul pandemiei

Vânzările înregistrate în magazinele de produse alimentare din Marea Britanie au atins un record istoric de 10,8 miliarde lire sterline în luna martie, pe măsură ce britanicii s-au grăbit să îşi facă stocuri de produse înainte de intrarea în vigoare a măsurilor de izolare destinate combaterii coronavirusului, scrie BBC.

Potrivit unui studiu publicat marţi de firma de cercetare de piaţă Kantar, în cele patru săptămâni anterioare datei de 22 martie 2020, vânzările în magazinele alimentare au crescut cu 20,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând cel mai ridicat nivel de vânzări consemnat vreodată pe parcursul unei singure luni.

- Advertisement -

Kantar explică această creştere prin achiziţiile mai frecvente şi cu o valoare mai mare, în condiţiile în care o gospodărie medie din Marea Britanie a cheltuit în această perioadă o sumă suplimentară de 62,92 lire sterline, echivalentul a cinci zile de cumpărături.

Vânzările totale în această perioadă s-au ridicat la 10,8 miliarde lire sterline.

Este un nivel mai ridicat decât cel înregistrat în perioada Crăciunului, care în mod normal este cea mai aglomerată perioadă a anului“, a declarat directorul diviziei de retail de la Kantar, Fraser McKevitt.

Firma de cercetare Nielsen susţine şi ea că britanicii au făcut un număr suplimentar de peste 79 de milioane de curse la magazinele alimentare în cele patru săptămâni.

Cumpărătorii s-au concentrat să îşi facă stocuri de produse de strictă necesitate, precum medicamente, produse de curăţenie, articole pentru animalele de companie şi produse alimentare cu durată mare de valabilitate, precum paste şi orez.

De asemenea, în săptămâna de dinaintea datei de 22 martie, când Guvernul de la Londra a anunţat şi închiderea pub-urilor şi restaurantelor, vânzările de produse alimentare congelate au crescut cu 84% în ritm anual, iar vânzările de bere, vin şi băuturi spirtoase au crescut cu 67%.

Fraser McKevitt se aşteaptă ca restricţiile impuse pentru mişcarea persoanelor, precum şi faptul că rafturile din cămări sunt relativ pline, să ducă la scăderea frecvenţei curselor la magazinele alimentare în săptămânile următoare.

Cu toate acestea, McKevitt recunoaşte că deplasările la micile magazine din apropiere ar putea să continue, deoarece oamenii vor evita să călătorească, iar regulile cu privire la distanţa socială vor duce la apariţia unor cozi lungi la magazinele mai mari.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: