10.9 C
London
Thursday, October 14, 2021
10.9 C
London
Thursday, October 14, 2021

Valul de căldură din Marea Britanie va continua

Valul de căldură din Marea Britanie va continua după sfârșitul săptămânii, cu prognoze de cel puțin pana la 30°C pentru această săptămână.

Mercurul va fi cel mai ridicat în partea de sud a Regatului Unit, dar cea mai mare parte a țării va vedea o vreme mai caldă în următoarele câteva zile, au declarat reprezentanții Biroului de Meteorlogie.

- Advertisement -

Unele părți din nord-vestul Marii Britanii și din nord-vestul Scoției, în special, ar putea întâlni averse de ploaie luni dimineață, dar „în restul țării va fi în general uscat și însorit”, potrivit meteorologului John Griffiths.

El a spus că „o mare parte din Anglia și Țara Galilor până după-amiaza vor fi uscate, călduroase și însorite, dacă nu chiar foarte calde” și există potențialul pentru o temperatură maximă de 30 ° C în sud-estul Angliei.

Marți, vom avea în zona de sud-est maxime de 31 ° C, în timp ce se va răcori în unele zone din sud-vest.

Miercuri ar putea fi din nou maxime de 27 ° C sau 28° C, dar pe măsură ce ne îndreptăm spre sfârșitul săptămânii, căldura va începe să se îndepărteze, iar temperaturile vor scădea până la 20 ° C  în zonele cele mai calde, a spus Griffiths.

Meteorologul a spus: „Nu este atât de neobișnuit în această perioadă a anului, destul de des avem temperaturi ridicate în septembrie”, dar aceste temperaturi vor fi încă la o distanță de cea mai înaltă temperatură înregistrată vreodată în septembrie, care a fost de 35,6 ° C pe 2 septembrie, 1906.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: