18.6 C
London
Wednesday, June 22, 2022
18.6 C
London
Wednesday, June 22, 2022

Vaccinul anti-Covid obligatoriu pentru călătoria cu avionul

Pasagerii vor trebui în viitor să demonstreze că au fost vaccinați împotriva Covid-19 pentru a putea urca în zborurile operate de Qantas, a anunțat șeful companiei aeriene australiene.

Șeful transportatorului aerian, Alan Joyce, a declarat că aceasta va fi “o necesitate” atunci când vor fi disponibile vaccinuri.

- Advertisement -

Australia și-a închis frontierele la începutul pandemiei și le-a cerut celor care se întorc în țară să intre în carantină. 

Mai recent, țara s-a bazat pe blocaje, testări pe scară largă și depistarea rapidă contactelor pentru a împinge infecțiile zilnice la un nivel apropiat de zero. 

Într-un interviu acordat luni rețelei australiene Nine, Joyce a spus că Qantas se uită la modalități de a-și schimba termenii și condițiile pentru pasagerii internaționali, deoarece industria, care a fost puternic afectată de restricțiile de călătorie, analizează modalitățile de a merge mai departe.

Vom solicita oamenilor să se vaccineze înainte de a putea urca în aeronavă … pentru pasagerii internaționali care ies și pentru oamenii care părăsesc țara credem că este o necesitate“, a declarat el. 

În aceeași lună, Qantas a raportat o pierdere anuală de1 miliard GBP din cauza impactului pandemiei. 

Joyce a declarat la acea vreme că condițiile de tranzacționare erau cele mai grave din istoria de 100 de ani a companiei aeriene și că „impactul Covid asupra tuturor companiilor aeriene este clar – este devastator”.

Statul australian New South Wales (NSW) și-a redeschis frontiera cu statul vecin Victoria pentru prima dată de când infecțiile au crescut în capitala statului Victoria, Melbourne, în iulie.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: