3.1 C
London
Monday, November 29, 2021
3.1 C
London
Monday, November 29, 2021

Următoarea rundă de negocieri între Londra și Bruxelles ar putea fi amânată până în decembrie

Negocierile pentru Brexit ar trebui să nu treacă la nivelul următor până în decembrie, a declarat președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, ceea ce îndică cel mai clar ca discuțiile pentru ieșirea Marii Britanii din UE vor fi decalate, notează Business Insider.

Antonio Tajani a declarat că va propune europarlamentarilor amânarea pentru decembrie a luării unei decizii în Consiliul European în legătură cu progresele făcute în prima faza a negocierilor pentru Brexit.

El a adăugat ca Marea Britanie nu a făcut până acum“propuneri concrete” în legatură cu subiectele aflate pe masa negocierii, ci doar “propuneri în ceață”.

- Advertisement -

Consiliul European trebuie să decidă dacă, până în prezent, s-au făcut “suficiente progrese” în discuțiile pentru ieșirea Marii Britanii din UE în ceea ce privește drepturile cetățenilor, frontiera cu Irlanda și viitorul relațiilor dintre Londra și Bruxelles, după Brexit.

Însă cel mai sensibil subiect de discuție între cele două părți este așa numita notă de plată, pe care Marea Britanie ar trebui să o achite pentru Brexit. Săptămâna trecută, negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, a decarat că, în urma discuțiilor “nu s-a înregistrat niciun progres decisiv pe niciunul dintre subiectele principale”.

Dacă o decizie în privința progresului discuțiilor se va lua abia în decembrie, acest lucru înseamnă că viitoarea relație dintre UE și Regatul Unit după Brexit se va discuta abia în 2018.

Avem trei prioritați irevocabile care sunt dpreturile a 3,5 milioane de cetățeni UE care locuiesc în Marea Britanie, plata pe care Londra trebuie să o facă Uniunii Europene – niciun euro în plus sau în minus, și găsirea unei soluții pozitive în ceea ce privește granița dintre Ulster și Republica Irlanda”, a declarat Tajani.

Odată ce ajungem la o înțelegere pe aceste trei puncte, putem să discutăm despre viitor. Fără o înțelegere, însă, nu ne putem uita către viitor. Până acum nu am observat să fi venit propuneri concrete, doar propuneri în ceață“, a adăugat președintele Parlamentului European.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: