16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021
16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021

UPDATE: Boris Johnson “Vreau să pun economia în mişcare cât mai rapid pot” (video)

Ieșit din convalescență, după ce timp de mai multe săptămâni a fost infectat cu coronavirus, în primul discurs de la revenirea în fruntea Guvernului britanic, Boris Johnson a refuzat să ofere un interval de timp în care restricțiile ar putea să fie ridicate.

Premierul britanic a subliniat că nu va „arunca sacrificiul poporului britanic” printr-o relaxare a restricţiilor prea rapid.

- Advertisement -

Ştiu că este dificil, vreau să pun economia în mişcare cât mai rapid pot. Însă refuz să arunc sacrificiul poporului britanic şi să risc un al doilea vârf”, a subliniat Boris Johnson.

Pur şi simplu nu putem spune cât de repede sau de încet, şi nici măcar când anume vor fi făcute aceste schimbări”, a subliniat premierul britanic.

Boris Johnson a dat asigurări că toate deciziile se vor lua cu transparență maximă și a ținut să înceapă conferința cu mulțumiri adresate „poporului şi ţării” şi „tuturor celor care s-au mobilizat”.

Este în continuare adevărat că aceasta este cea mai mare provocare cu care s-a confruntat această ţară de la război”, a spus el.

Johnson s-a întors la serviciu luni, și se confruntă cu o presiune privind prezentarea unei strategii cu privire la ieşirea din izolare şi prezentării unor răspunsuri la lipsa testelor în Regatul Unit.

Marea Britanie înregistrează în prezent o tendinţă descendentă foarte clară a numărului de persoane spitalizate cu COVID-19, a declarat duminică directorul Serviciul naţional de sănătate (HNS) din Anglia, Stephen Powis, conform romania.europalibera.org.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: