10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Unul din cinci deputați ai Partidului Conservator e declară ferm pentru ieșirea din UE

Unul din cinci deputați ai Partidului Conservator este probabil să voteze pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană în cazul referendumului anunțat de premierul David Cameron cel târziu pentru sfârșitul anului 2017, relevă o cercetare realizată de think-tank-ul Open Europe.

Rezultatele cercetării dezvăluie dimensiunea divizărilor din interiorul Partidului Conservator cu privire la relația cu Uniunea Europeană. Aceste divizări au contribuit, în deceniile trecute, la prăbușirea atât a lui Margaret Thatcher, cât și a lui John Major, ultimii prim-miniștri conservatori înaintea lui Cameron, care a început un proces de renegociere a relațiilor Londrei cu UE.

Din cei 330 de deputați conservatori, 67 se declară ‘în mod ferm pentru ieșirea‘ din UE sau ‘înclină‘ în această direcție, în timp ce 203 sunt indeciși, reiese din cercetarea realizată pe baza declarațiilor publice și a voturilor exprimate până acum de parlamentari pe teme europene.

- Advertisement -

Doar 14 deputați conservatori se pronunță ferm pentru menținerea în blocul comunitar și 44 înclină în această direcție.

Totodată, din cei 21 de membri ai cabinetului condus de David Cameron, 12 par indeciși, cinci înclină spre un ‘Brexit‘, iar patru spre menținerea în Uniune, indică aceeași analiză.

Numărul parlamentarilor conservatori indeciși arată

cât de important va fi pentru Cameron să asigure un pachet de reforme cuprinzător și ambițios, pentru ca grosul partidului său, ca și opinia publică, să consideră credibilă o recomandare de rămânere în cadrul UE

, a comentat Pawel Swidlicki, analist la Open Europe.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: