2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Unul din cinci britanici cu o diplomă universitară a devenit milionar

[quote_box_center]Unul din cinci britanici cu studii superioare a agonisit o avere de cel puţin un milion de lire sterline[/quote_box_center]

Aproximativ două milioane de persoane (20%) dintre absolvenţii de facultate din Marea Britanie au astăzi averi de cel puţin un milion de lire sterline, scrie the Guardian. Averea este măsurată în proprietăţi, pensii, economii şi obiecte de valoare.

- Advertisement -

De altfel, numărul milionarilor britanici a crescut în proporţie de 50% în ultimii patru ani, în ciuda crizei financiare.

Cifrele Oficiului Naţional de Statistică arată că există o diferenţă mare de avuţie între persoanele cu nivel diferit de educaţie.

Doar 3% din cei care nu au primit o educaţie formală au o avere de cel puţin un milion de lire sterline. Diferenţa de avuţie în relaţie cu nivelul de educaţie s-a mărit în timp. Prin comparaţie, în 2006-2007, în jur de 16% din absolvenţii de facultate aveau o avere de cel puţin un milion de lire sterline şi doar 2%  din persoanele fără o facultate deţineau averi similare.

[pull_quote_center]Diferenţa de avuţie în relaţie cu nivelul de educaţie s-a mărit în timp. Prin comparaţie, în 2006-2007, în jur de 16% din absolvenţii de facultate aveau o avere de cel puţin un milion de lire sterline şi doar 2%  din persoanele fără o facultate deţineau averi similare[/pull_quote_center]

Dintre universităţile britanice cu cea mai mare rată de angajabilitate a absolvenţilor, pe primul loc se află Robert Gordon University, cu o rată a angajabilităţii de 97,7%, urmată de Glasgow Caledonian University (96,2%, fosta Politehnică din Glasgow), iar pe locul al treilea se află University of Derby, cu 96,1%. Celebrele universităţi Oxford şi Cambridge nu figurează în primele 10 instituţii de învăţământ superior cu cea mai mare rată de angajabilitate a absolvenţilor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: