6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Universităţile din Marea Britanie sunt printre cele mai căutate de studenţii români

Universităţile din Marea Britanie sunt printre cele mai căutate de absolvenţii români. În Anglia, un an universitar costă între 7.500 şi 9.000 de lire sterline.

Împrumuturile de la guvenul britanic acoperă însă total această sumă. Ca să se întreţină în Anglia pe durata studiilor, unii studenţi lucrează cu jumătate de normă, sau fac stagii de practică, plătite.

- Advertisement -

Sabina este studentă în anul patru la Universitatea din Huddersfield, specializarea Law and Business. Taxa de 7.950 de lire anual este acoperită de împrumutul acordat de statul britanic. Sabina mai suportă doar cheltuielile de cazare şi întreţinere. Restul cheltuielilor mai cad şi în sarcina părinţilor.

Mihai studiază informatica la Imperial College din Londra şi spune că viaţa de student în străinătate nu este chiar atât de grea.

Universităţile britanice conduc detaşat în topul preferinţelor studenţilor români.

Statul britanic acordă împumuturi anuale de până la 12.000 de euro, pe 30 de ani. Rambursarea începe din momentul în care absolventul se angajează şi reprezintă 9% din ce depăşeste suma de 21.000 de lire pe an în Anglia, sau 12.600 de lire, dacă îşi găseşte o slujbă în România.

În acest weekend, în Bucureşti se desfăşoară Târgul World Education, la care participa universităţi din Anglia, Olanda, Danemarca, Austria, şi Statele Unite.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcetvr

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: