2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Universităţile din Marea Britanie domină un top al celor mai bune instituţii din lume

Publicaţia britanică Times Higher Education şi trustul multimedia Thomson Reuters au publicat un nou clasament al celor mai bune instituţii de învăţământ superior din întreaga lume, pentru anul universitar 2014-2015. Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie domină, din nou, topul celor mai bune universităţi din lume.

Pe primele poziţii se regăsesc nume de universităţi celebre, însă cea mai bună dintre ele este Institutul de Tehnologie din California.

- Advertisement -

Podiumul este completat de universităţile Harvard şi Oxford, urmate de Stanford şi Cambridge. Pe următoarele poziţii se găsesc Institutul Tehnologic din Massachusetts şi universităţile Princeton şi Berkeley.

[pull_quote_center]Celebrele universităţi Yale şi Imperial College London au obţinut un număr egal de puncte şi s-au clasat pe locul nouă.[/pull_quote_center]

Universitatea Lomonosov din Rusia a reintrat în top, ocupând poziţia 196 din 400. În premieră, în clasamentul din acest an a fost inclusă şi Universitatea de Stat din Novosibirsk.

Instituţiile au fost clasate în funcţie de un punctaj acumulat: pentru predare, cercetare, transfer de informaţie şi parteneriate internaţionale.

Nici în acest an în top nu a fost inclusă vreo instituţie de învăţământ superior din Republica Moldova şi din România.

- Advertisement -
Sourcepublika

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: