15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022
15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022

Universitatea Oxford va suferi din cauza plecării profesorilor dupa Brexit

Universitatea Oxford vrea ca Marea Britanie să garanteze drepturile cetăţenilor din Uniunea Europeană după Brexit.

Conducerea prestigioasei universități avertizează că, în caz contrar, cea mai veche universitate britanică va suferi daune imense din cauza plecării profesorilor, relatează Reuters.

Parlamentul britanic va vota dacă să fie protejate drepturile cetăţenilor din UE înainte de declanşarea oficială a negocierilor pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

- Advertisement -

Guvernul a anunţat că speră că va ajunge la un acord cu UE referitor la drepturile cetăţenilor după începerea negocierilor. Între timp, șefii a 35 de colegii de la Oxford au arătat că cei care sunt din UE sunt neliniştiţi de refuzul guvernului de a le garanta statutul şi au spus că unii îşi aranjează deja plecarea.

Dacă îşi pierd dreptul de a lucra aici, universitatea noastră va suferi daune serioase care, având în vedere rolul nostru în cercetare, ar avea reverberaţii în întreaga Mare Britanie”, afirmă profesorii într-o scrisoare adresată publicaţiei Times.

Universitatea Oxford, între ai cărei absolvenţi se numără premierul Theresa May, ministrul de Externe Boris Johnson şi ministrul de Finanţe Philip Hammond, a fost înfiinţată acum peste 900 de ani, iar luna trecută a dezminţit o informaţie potrivit căreia analizează deschiderea unui campus în Franţa, ca reacţie la Brexit.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: