11 C
London
Sunday, June 26, 2022
11 C
London
Sunday, June 26, 2022

Universitatea Oxford: Ivermectina posibil tratament anti-COVID în Marea Britanie

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford testează Ivermectina pe persoanele cu vârste de peste 50 de ani, pentru a vedea dacă medicamentul poate fi folosit în cazurile de COVID-19, relatează BBC.

Studiul va compara starea de sănătate a persoanelor cărora li s-a administrat medicamentul, faţă de cea a pacienţilor care primesc tratamentul clasic în cazurile de COVID-19.

Medicamentul are un istoric recent controversat.

- Advertisement -

Utilizarea lui a fost promovată în America Latină şi Africa de Sud, în ciuda faptului că până acum nu s-a dovedit că ar ajuta în cazurile de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Ivermectina este utilizată cel mai frecvent pentru tratarea infecţiilor parazitare, însă în testele de laborator s-a dovedit că poate omorî şi virusurile dacă este administrată în doze mult mai mari decât cele prescrise în mod obişnuit.

Deşi au existat rezultate „promiţătoare” în cadrul unor studii restrânse, profesorul Richard Hobbs consideră că ar fi „prematur” să recomandăm Ivermectina în cazurile de COVID-19.

Studiile observaţionale includ persoane care iau deja medicamentul, fără a putea ţine cont de diferenţele dintre tipurile de persoane care ar putea alege tratamentul pe viitor.

În ciuda lipsei de dovezi, Ivermectina a fost folosită în ţări precum Brazilia, Bolivia, Peru sau Africa de Sud.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: