13.1 C
London
Saturday, January 1, 2022
13.1 C
London
Saturday, January 1, 2022

Universitate din Cluj, obligată să-i plătească daune morale unei studente din Irlanda

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj este obligată de instanţă să plătească daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, după ce aceasta a fost exmatriculată deşi, iniţial, fusese declarată admisă şi a urmat trei luni cursurile Facultăţii de Medicină Dentară.

Avocatul angajat de studenta Yasmine Dakik a declarat că a solicitat acordarea de daune morale, invocând stresul şi tensiunile create de situaţia neplăcută în care a fost implicată clienta sa, scrie Monitorul de Cluj.

Acesta a explicat că Yasmine Dakik şi-a depus dosarul de admitere la UMF Cluj-Napoca în 2013 pentru anul universitar 2013-2014 şi a achitat taxa de studii pentru primul an, în valoare de 5.000 de euro.

- Advertisement -

Toată procedura de înscriere s-a derulat normal, a semnat un contract de studii, i s-a eliberat un carnet de student, ca student înmatriculat definitiv, cu viza Ministerului Educaţiei, a urmat trei luni cursurile din octombrie până în decembrie 2013. A fost obligată să facă nişte investiţii în suportul de curs, cărţi. În perioada sărbătorilor de iarnă, la sfârşitul anului 2013, a fost anunţată de cei de la UMF că există o problemă cu dosarul său de înscriere. Iar în ianuarie 2014, când trebuia să se prezinte în sesiunea de iarnă, a fost chemată la secretariat să semneze o hârtie prin care acceptă să fie exmatriculată fără returnarea taxei de şcolarizare şi s-a insinuat că ar fi vina ei că nu a fost acceptată”, a precizat avocatul Mihai Pop.

Potrivit acestuia, când s-a înscris la UMF Cluj-Napoca, Yasmine Dakik era acceptată la mai multe universităţi din Ungaria şi Germania, dar ea a optat să studieze în România.

A pierdut un an din viaţă din cauza celor de la UMF, care sunt de vină în acest caz. Nu mi se pare normal să nu fie cineva tras la răspundere, o persoană din cadrul UMF, care a procesat dosarul de admitere a clientei mele

Studenta din Irlanda a părăsit UMF Cluj-Napoca, dar a dat universitatea în judecată, iar la sfârşitul lunii martie 2016 Tribunalul Cluj a emis o sentinţă definitivă în acest caz. Yasmine Dakik studiază, în prezent, medicina dentară la o universitate din Ungaria.

Contactați de Monitorul de Cluj, reprezentanţii UMF Cluj-Napoca au declarat că universitatea va respecta întocmai decizia instanţei, fără să ofere alte detalii legate de acest caz.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: