6.2 C
London
Thursday, January 21, 2021

Universitate din Cluj, obligată să-i plătească daune morale unei studente din Irlanda

- Advertisement -

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj este obligată de instanţă să plătească daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, după ce aceasta a fost exmatriculată deşi, iniţial, fusese declarată admisă şi a urmat trei luni cursurile Facultăţii de Medicină Dentară.

Avocatul angajat de studenta Yasmine Dakik a declarat că a solicitat acordarea de daune morale, invocând stresul şi tensiunile create de situaţia neplăcută în care a fost implicată clienta sa, scrie Monitorul de Cluj.

Acesta a explicat că Yasmine Dakik şi-a depus dosarul de admitere la UMF Cluj-Napoca în 2013 pentru anul universitar 2013-2014 şi a achitat taxa de studii pentru primul an, în valoare de 5.000 de euro.

- Advertisement -

Toată procedura de înscriere s-a derulat normal, a semnat un contract de studii, i s-a eliberat un carnet de student, ca student înmatriculat definitiv, cu viza Ministerului Educaţiei, a urmat trei luni cursurile din octombrie până în decembrie 2013. A fost obligată să facă nişte investiţii în suportul de curs, cărţi. În perioada sărbătorilor de iarnă, la sfârşitul anului 2013, a fost anunţată de cei de la UMF că există o problemă cu dosarul său de înscriere. Iar în ianuarie 2014, când trebuia să se prezinte în sesiunea de iarnă, a fost chemată la secretariat să semneze o hârtie prin care acceptă să fie exmatriculată fără returnarea taxei de şcolarizare şi s-a insinuat că ar fi vina ei că nu a fost acceptată”, a precizat avocatul Mihai Pop.

Potrivit acestuia, când s-a înscris la UMF Cluj-Napoca, Yasmine Dakik era acceptată la mai multe universităţi din Ungaria şi Germania, dar ea a optat să studieze în România.

A pierdut un an din viaţă din cauza celor de la UMF, care sunt de vină în acest caz. Nu mi se pare normal să nu fie cineva tras la răspundere, o persoană din cadrul UMF, care a procesat dosarul de admitere a clientei mele

Studenta din Irlanda a părăsit UMF Cluj-Napoca, dar a dat universitatea în judecată, iar la sfârşitul lunii martie 2016 Tribunalul Cluj a emis o sentinţă definitivă în acest caz. Yasmine Dakik studiază, în prezent, medicina dentară la o universitate din Ungaria.

Contactați de Monitorul de Cluj, reprezentanţii UMF Cluj-Napoca au declarat că universitatea va respecta întocmai decizia instanţei, fără să ofere alte detalii legate de acest caz.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news