12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022
12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022

Uniuniunea Europeană așteaptă Marea Britanie înapoi, cu braţele deschise (video)

Cel mai important vector european redeschide calea întoarcerii Marii Britanii în Uniunea Euopeană, anularea Brexit!

Într-un interviu acordat celebrului post Tv Bloomberg, ministrul Finanțelor al celui mai important motor economic european, Germania, a declarat că Uniuniunea Europeană așteaptă Marea Britanie înapoi, cu brașele deschise. “Depinde dacă britanicii se răzgândesc în privinţa Brexitului“, a declarat Wolfgang Schaeuble, ministrul german de Finanţe.

De remarcat că Berlinul a fost, până la alegerile anticipate de la Londra, una dintre cele mai radicale voci în privința deciziei fără întoarcere a Brexit. Această schimbare se datorează rezultatului oarecum surprinzător al scrutinului britanic, care pune în dificultate tabăra Brexit.

- Advertisement -

Wolfgang Schaeuble a dezvăluit pentru Bloomberg că a discutat cu omologul său britanic, Philip Hammond, chiar a doua zi după vot. Discuția însă nu i s-a părut concluzivă demnitarului german, care așteaptă să vadă ce se va întâmpla în perioada imediat următoare.

Oficial, Guvernul britanic a spus că va rămâne asupra deciziei Brexitului. Nu ar fi util și nici respectuos să speculăm dacă se va întâmpla sau nu. Dacă vor să se răzgândească, vor găsi uşi deschise“, a a declarat Wolfgang Schaeuble pentru Bloomberg.

Această declarație poate însemna că Germania poate deveni avocatul revenirii Marii Britanii, ceea ce ar însemmna un mare sprijin pentru Londra, dar probabil și costuri mari.

Sau, acceptarea de către Londra a aceluiași rol de “avocat” în fața SUA, de data asta clientul fiind Germania, pe care noua administrație de la Washington nu o prea iubește…

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcesputnik

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: