13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021
13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021

Uniunea Europeană avertizează că nu va exista un regim mai bun pentru Londra după Brexit

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi premierul francez Bernard Cazeneuve au exclus luni posibilitatea ca Londra să negocieze o relaţie cu Uniunea Europeană care să fie mai avantajoasă decât cea existentă între diferitele ţări ale UE, opinie exprimată de cei doi în cadrul unei întâlniri la Bruxelles, relatează AFP.

Am căzut de acord asupra unui punct central: că regimul care îi va fi oferit într-o zi Regatului Unit nu va fi un regim la fel de avantajos” ca cel din ţările membre ale UE, a declarat Juncker.

Ieşirea din UE, dacă această ieşire trebuie să aibă un sens”, face ca noua relaţie cu ţările UE să fie diferită de cea dintre aceste ţări, a insistat el, exprimându-se în faţa presei după întâlnirea sa cu premierul francez.

- Advertisement -

Bernard Cazeneuve a apărat aceeaşi linie, pentru negocierile viitoare cu Londra: ”Să facem în aşa fel ca interesele UE să fie apărate şi ca un stat care iese din UE să nu poată beneficia de un regim mai bun decât cel care există între statele membre”. Potrivit lui Cazeneuve, înainte de a avea în vedere viitoarea relaţie dintre Regatul Unit şi ”Cei 27”, ”trebuie să se discute mai întâi despre condiţiile în care are loc ieşirea”.

Premierul britanic Theresa May a promis să declanşeze formal procedura de separare a Regatului Unit de UE până la sfârşitul lunii martie.

Guvernul britanic, într-un document publicat pe 2 februarie în care îşi detaliază obiectivele, a confirmat dorinţa Regatului Unit de a părăsi nu numai UE, ci şi piaţa unică şi jurisdicţia Curţii Europene de Justiţie (CEJ).

Londra a indicat, totodată, că vrea să menţină ”cel mai bun acces posibil pe piaţa unică a celor 500 milioane de consumatori”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: