8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022
8.8 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Unii români din Marea Britanie fac contrabandă cu țigări pe Facebook

Est europenii care locuiesc în Marea Britanie au dus contrabanda cu țigări la următorul nivel, adaptat vremurilor. Astfel, vânzările se fac acum pe Facebook.

Pe grupurile de Facebook de români, dar și pe aplicația Marketplace, se vând țigări românești. La fel procedează și tot mai mulți ruși sau polonezi, relatează Sunday Times.

Gigantul social media încearcă să contracareze aceste practici prin monitorizarea automată a cuvintelor cheie legate de produsele de tutun. Însă contrabandiștii au găsit o metodă de a eluda regulile: folosesc elemente de argou, dar și denumiri modificate ale mărcilor de țigări, pentru a nu fi detectați de filtrele virtuale ale Facebook.

Vânzarea ilegală de tutun costă contribuabilul britanic 2,5 miliarde de lire sterline pe an, potrivit sursei citate.

- Advertisement -

anunturiuk.com Românii-din-Marea-Britanie-fac-contrabandă-cu-țigări-pe-Facebook2Facebook spunea că prezența unor articole ilegale pe Marketplace este o „problemă tehnică”, atunci când aplicația a fost lansată cu mai mult de un an în urmă. Tot atunci s-a anunțat și interzicerea vânzării unor produse precum țigaretele, articolele pentru fumat și produsele din tutun.

 

Reporterii  Sunday Times spun că vânzarea țigărilor este mult mai răspândită decât se credea.

Astfel, unii vânzători utilizează Facebook ca magazin digital pentru a vinde țigări ieftine direct către clienți, în timp ce alții efectuează tranzacții ilegale prin intermediul rețelei.

Într-un caz, un vânzător a anunțat că are de vânzare 200 de țigări Dunhill Blue King Size pentru 50 de lire sterline. La magazin, aceeași cantitate de țigări ar costa 114,50 lire sterline.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: