5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021
5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021

Ungaria apără Brexitul şi spune că UE nu ar trebui să pedepsească Marea Britanie

Uniunea Europeană nu trebuie să încerce să pedepsească Marea Britanie pentru decizia sa de a ieşi din Uniune, ci să creeze un mediu în care statele membre să dorească să rămână pentru că înţeleg valoarea blocului comunitar, a declarat secretarul de stat ungar pentru afaceri externe Laszlo Szabo, citat vineri de MTI, potrivit agerpres.

Bruxellesul ar trebui să înveţe din greşeala pe care a făcut-o pentru că nu a ascultat vocile oamenilor, a subliniat oficialul ungar.

Aflat în vizită la Londra, Laszlo Szabo a dat asigurări că Ungaria doreşte ca negocierile cu privire la Brexit să fie unele corecte şi transparente şi că pentru ţara sa este important ca aceste negocieri să aibă un caracter pragmatic şi nu punitiv.

Marea Britanie se poate baza pe susţinerea guvernului ungar pentru a ajunge la un acord acceptabil în acest sens, a menţionat oficialul ungar.

- Advertisement -

Întrebat în legătură cu perspectivele cetăţenilor ungari care trăiesc în prezent în Regatul Unit, secretarul de stat ungar a afirmat că, pe parcursul discuţiilor sale cu reprezentanţi ai scenei politice şi ai mediului de afaceri, aceştia l-au asigurat că nu-şi pot imagina cum ar putea Marea Britanie să continue să funcţioneze fără lucrători din Europa centrală şi de est.

Rata şomajului este mică în Marea Britanie şi este evident că dacă s-ar produce brusc un exod de lucrători ţara ar avea probleme, iar oficialii britanici înţeleg acest lucru, a spus Laszlo Szabo.

Relaţiile economice ungaro-britanice sunt în expansiune rapidă, în momentul de faţă în Ungaria operează 800 de companii britanice care angajează 50.000 de unguri, iar comerţul bilateral a crescut cu 15% în 2015, a precizat oficialul ungar, care a mai adăugat că ţara sa nu încurajează activ companiile britanice să plece din Regatul Unit pentru a se reloca în Ungaria, dar dacă vor să se mute trebuie să ştie să Ungaria oferă un “mediu de funcţionare ideal“.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: