9.7 C
London
Thursday, November 11, 2021
9.7 C
London
Thursday, November 11, 2021

Unde poti gasi joburi pentru studenti daca inveti in Londra

Daca te-ai hotarat sa studiezi in Anglia, iar finantarea studiilor si a traiului intr-o tara scumpa iti da batai de cap, afla ca ai intotdeauna posibilitatea de a lua in considerare un job part time.

Descopera, in continuare, unde poti gasi joburi pentru studentidaca inveti in Londra!

Dreptul de munca in Marea Britanie

Studentii straini din Marea Britanie au dreptul sa se angajeze part time (20 ore pe saptamana) in timpul anului universitar si full time in vacante. Plus inca 4 luni de la finalizarea lor.

- Advertisement -

De asemenea, poti deveni si propriul tau angajat (self-employed), cu propria afacere. In acest sens.Procedura se realizeaza dupa demararea propriu-zisa a afacerii, cand vei demonstra ca lucrezi prin intermediul contractelor cu clientii sau a chitantelor de plata.

Nu in ultimul rand, daca urmezi un curs NVQNational Vocation Qualification -, legislatia britanica iti permite sa lucrezi full time. De altfel, colegiile care organizeaza NVQ ofera si locuri de munca studentilor sai.

Joburi part time in Londra

In general, unui student in Londra, care urmareste sa isi gaseasca un job part time, ii este recomandat sa incerce sa isi depuna CV-ul in baruri, puburi, restaurante, fast food-uri etc. Cele mai indicate sunt barurile studentesti din Londra care ofera joburi din abundenta.

Site-uri pentru joburi in Londra

Exista anumite site-uri unde poti gasi oferte de joburi part time in Londra, impreuna cu informatii referitoare la salariu, printre altele.

Iata cateva exemple: e4s (prescurtarea de la “employment for students“) este un site dedicat in exclusivitate joburilor pentru studenti si absolventi. Pe langa o paleta larga de joburi part time, vei gasi si sfaturi referitoare la redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie, ponturi pentru a face fata cu brio interviurilor, joburi de vara, cele mai cautate locuri de munca, legislatie si multe, multe altele – totul adaptat la piata muncii din Marea Britanie!

Gumtree

Gumtree.com este un alt site unde poti gasi joburi studentesti in intreaga Anglie. Daca esti interesat de locuri de munca in Londra, nu trebuie decat sa selectezi orasul, dupa care sa accesezi sectiunea de joburi.

Pentru ca procesul de cautare a unui loc de munca part time sa mearga mai repede, poti insera cuvinte cheie si obtine rezultate specifice. Gumtree are o baza solida de date in spate, prin urmare iti ofera oportunitati reale de a-ti gasi un job pe plac.

London Office Jobs

Londonofficejobs.co.uk iti ofera sansa de a gasi un loc de munca intr-un birou. Anunturile sunt de actualitate – apar unele noi in fiecare zi -, iar cautarea ta poate fi realizata in functie de o multime de criterii (sector de activitate, zona, tipul jobului, tipul contractului dorit).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcestudentie

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: