-1 C
London
Monday, November 29, 2021
-1 C
London
Monday, November 29, 2021

Un violonist din Brașov a obținut o bursă integrală de studiu în Londra

Un violonist din Brașov a obținut o bursă integrală de studiu în Londra la prestigiosul colegiu Purcell.

La doar 16 ani, Ioan-Octavian Pârlea i-a convins pe membrii comisiei, cu mult talent și dăruire, că merită bursa anuală, în valoare de peste 30.000 de lire sterline. Este o performanță rară în condițiile în care statul britanic acoperă nu mai mult de două treimi din valoarea totală a bursei pentru studenții străini.

Octavian a susținut examenul de admitere pe 26 ianuarie, iar acum este în culmea fericirii pentru că și-a îndeplinit visul. A fost admis la prestigiosul Colegiu „Purcell” din Londra.

- Advertisement -

Membrii comisiei au fost extrem de impresionaţi de prestaţia lui Ioan-Octavian şi, la recomandarea lor, sunt încântat să îi ofer un loc la Colegiul Purcell, combinat cu o bursă“, a scris directorul Colegiului Purcell, Stephen Yeo, într-o scrisoare oficială adresată părinţilor lui Octavian.

Potrivit news.ro, violonistul, în vârstă de 16 ani, din Braşov a primit o bursă integrală, în valoare de peste 30.000 de lire sterline pe an.

Calitățile sale au fost apreciate de membrii comisiei de specialitate pentru că, de regulă, statul britanic asigură doar aproape două treimi din valoarea bursei pentru studenții străini.

„Şefii noştri de catedră sunt responsabili pentru alocarea profesorilor-cheie şi vor face toate eforturile să găsească fiecărui student profesorul potrivit“, a mai spus Stephen Yeo, pentru sursa citată.

Octavian Pârlea a început să cânte la vioară de la vârsta de șapte ani. Tânărul a studiat muzica, mai întâi, la Liceul „Tudor Ciortea” din Brașov, iar din clasa a V-a, părinții l-au transferat la Colegiul ”Dinu Lipatti” din Bucureşti.

Până acum, adolescentul a câștigat numeroase competiții naționale și internaționale. În 2016, a fost remarcat de doi maeștri internaționali, în timpul unui concurs organizat la Sinaia. Aceștia i-au recomandat să susțină admiterea la Colegiul „Purcell” din Londra.

Ioan-Octavian Pârlea a devenit astfel al doilea român din istorie care obține o bursă de studiu la prestigiosul colegiu din Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: