13 C
London
Friday, December 31, 2021
13 C
London
Friday, December 31, 2021

Un violator in serie din Marea Britanie a fost prins în România

Polițiștii din Argeș au prins zilele trecute un infractor britanic, extrem de periculos. Bărbatul de 67 de ani se ascundea la Pitești, fiind căutat prin Interpol pentru 6 infracțiuni de viol și 23 de fapte privind act sexual cu minori şi agresiune sexuală.

Pe 14 ianuarie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au depistat un bărbat, de 67 de ani, din Marea Britanie, pe numele căruia autorităţile judiciare britanice au emis un mandat european de arestare.

- Advertisement -

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, la data de 29 decembrie 2014, de Biroul Central Naţional Interpol Manchester, pentru comiterea a 6 infracţiuni de viol şi 23 de infracţiuni de act sexual cu minori şi agresiune sexuală, fapte comise pe teritoriul Marii Britanii.

Pentru depistarea bărbatului, s-a cooperat cu autoritățile judiciare britanice prin intermediul Biroului Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, se arată într-un comunicat al IGPR.

Infractorul a fost prezentat Curţii de Apel Piteşti, care a dispus arestarea şi extrădarea către Marea Britanie. Până la definitivarea procedurilor, acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: