7.7 C
London
Thursday, January 27, 2022
7.7 C
London
Thursday, January 27, 2022

Un timişorean in Marea Britanie deasupra unui hău de 61 de metri.

[quote_box_center]Flaviu Cernescu a ajuns în presa din Marea Britanie datorită pasiunii sale extreme. Bănăţeanul, unul dintre cei mai cunoscuţi practicanţi de slackline din România, a trecut pe coardă deasupra unui hău de 61 de metri.[/quote_box_center]

Ultima ispravă a lui Flaviu Cernescu, un programator din Timişoara în vârstă de 32 de ani, mare pasionat de sporturi extreme, a făcut înconjurul lumii prin intermediul unor publicaţii celebre din Marea Britanie.

- Advertisement -

Timişoreanul i-a umit pe englezi cu traversarea unui baraj pe coardă. Fotografiile au fost preluate de publicaţii precum “Daily Record”, „The Telegraph” sau „Daily Mail”. Aceasta din urmă titra: „Îndrăznind în abis: în vârful degetelor, pe coardă, deasupra unui hău de 61 de metri”.    “Nu a fost cel mai dificil loc”

[pull_quote_center]O agenţie din Anglia, Barkroft Media, a găsit iniţial nişte poze cu mine. Ele ajunseseră pe un site de slackline din America. Aşa au aflat despre mine şi m-au contactat. Mă bucur că reacţiile sunt pozitive în presa britanică, dar încă nu am reuşit să diger momentul. Nu ştiu cum să apreciez această expunere internaţională[/pull_quote_center]”, spune Flaviu Cernescu.    Imaginile publicate în presa britanică au fost surprinse la barajul Iovanul din judeţul Gorj, unul dintre locurile inedite găsite de Flaviu Cernescu pentru a face slackline.

Este o pâlnie interesantă pe lac. Nu a fost cel mai dificil loc. Se află la aproximativ 60 de metri înălţime şi am avut de străbătut pe coardă cam 20 de metri”, povesteşte Cernescu. “[pull_quote_right]Deşi pare o coardă rigidă, ea are elasticitate. Eu am descoperit acest sport în 2009, la Gărâna, în judeţul Caraş-Severin. Am tot exersat, iar de la străbaterea unei distanţe de un metru am reuşit să progresez. Am tot ridicat ştacheta. Mi-am tot cumpărat corzi. De la 15 metri, la 25, iar acum am ajuns să am o coardă lungă de 120 de metri[/pull_quote_right]”, explică bănăţeanul.

Practicantul de sporturi extreme are de gând să ridice şi mai mult ştacheta. Printre planurile sale este să facă slackline cu ochii legaţi, iar într-o bună zi vrea să încerce jonglerii pe coarda întinsă la mare înălţime.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: