9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Un suspect de 18 ani, a fost arestat pe aeroportul din Manchester

Un suspect de 18 ani a fost arestat, sâmbătă, de autorităţile britanice pe aeroportul din Manchester, la întoarcerea pe teritoriul britanic, pentru comiterea de infracţiuni teroriste asociate cu grupări din Siria, informează Le Figaro.

Bărbatul, care este originar din Birmingham, a fost plasat în stare de arest, potrivit poliţiei din comitatul West Midlands, în care se află oraşul Birmingham, fără a fi furnizate alte detalii referitoare la faptele pentru care este cercetat.

Poliţia din West Midlands a precizat că arestarea de sâmbătă nu are legătură cu cele cinci reţineri din zilele anterioare efectuate în Birmingham şi pe aeroportul Gatwick din Londra în cadrul unei anchete internaţionale pentru combaterea terorismului, la care au participat servicii de securitate din Belgia şi Franţa.

- Advertisement -

Trei bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi, joi, în Birmingham şi un alt bărbat a fost reţinut vineri dimineaţă pe aeroportul Gatwick din Londra.

Şeful departamentului de poliţie din West Midlands, Constable Marcus Beale, a declarat că nu există niciun indiciu că suspecţii plănuiau să comită vreun atac în Marea Britanie.

Poliţia a refuzat să ofere alte detalii despre respectivele arestări, dar o sursă din securitate a precizat că reţinerile au legătură cu atentatele teroriste din Bruxelles de pe 22 martie şi cu cele din Paris de pe 13 noiembrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: