6.9 C
London
Tuesday, May 18, 2021

Un șofer român oprit de poliția din Karlsruhe care transporta zeci de câini și pisici

- Advertisement -

Un șofer român a fost oprit de poliția din Karlsruhe pentru că încălca regulile privind siguranța animalelor.

Avea 28 de câini și două pisici în mașină, cu destinația Anglia. Toate animalele i-au fost luate românului.

Inspectorul de igienă veterinară din Karlsruhe și medicul veterinar oficial al orașului au luat măsuri drstice împotriva unui șofer român, după ce au descoperit că acesta încălca reglementările privind bunăstarea animalelor și bolile animalelor.

- Advertisement -

Micul camion venea din România și mergea în Anglia și avea la bord 28 de câini și două pisici, a informat primăria Karlsruhe, într-un comunicat de presă. Aproape toate animalele fuseseră plasate de diferite organizații pentru bunăstarea animalelor și se îndreptau către noii lor proprietari din Germania, Olanda și Marea Britanie.

S-a descoperit că în timpul transportului aproape toate animalele au avut prea puțină libertate de mișcare în cutiile lor și nu primiseră apă de prea mult timp.

De asemenea, nu a existat așternut adecvat pentru a absorbi excrementele animalelor. Unii dintre câini ar fi trebuit să petreacă aproape 72 de ore în spațiile închise din mașină, înainte de a ajunge la destinațiile lor.

În plus, vehiculul nu era omologat pentru transportul animalelor, documentele de omologare ale companiei de transport nu au putut fi prezentate și unul dintre șoferi nu avea certificat de expertiză. În plus, conform raportului, certificatele de sănătate și pașapoartele necesare nu au putut fi prezentate pentru toți câinii.

Deoarece românului i-a fost interzis să continue călătoria, câinii și pisicile aufost duse într-un adăpost temporar, în adăpostul pentru animale din Karlsruhe.

Unele dintre animale au fost deja ridicate de noii proprietari, direct de la adăpostul pentru animale Karlsruhe.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news