12.6 C
London
Sunday, November 14, 2021
12.6 C
London
Sunday, November 14, 2021

Un sfert din numărul europenilor care cer rezidență permanentă în Regatul Unit sunt refuzați

Cererile de rezidență ale cetățenilor UE care vor să se stabilească definitiv în Marea Britanie au fost respinse într-un procent mult mai mare în lunile de după anuntarea Brexit-ului.

Mai mult de un sfert din numărul europenilor care cer rezidență permanentă în Regatul Unit sunt refuzați, scrie The Guardian.

Asta ar însemna, prevede publicația citată mai sus, că în cazul în care cetățenilor UE li s-ar cere să se înregistreze în Marea Britanie, 800.000 dintre ei ar fi refuzați, potrivit procentajului menționat.

- Advertisement -

În ultimele două trimestre ale anului 2016, peste 12.800 de cetățeni au avut cererile de rezidență permanentă refuzate, iar 5.500 dintre acestea au fost declarate nule, rata de respingere fiind de 28%, potrivit unei analize făcute de Partidul Liberal-Democrat.

Pentru a se califica, cetățenii Uniunii Europene au nevoie de cinci ani de rezidență continuă în Marea Britanie.

Ministrul de Interne, Amber Rudd, a reafirmat că guvernul se angajează că va stopa „libertatea de mișcare așa cum o știm noi”, dar a spus că nu se așteaptă ca imigrația să scadă dramatic imediat după ce Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană.

Biroul Național de Statistică a anunțat că numărul cererilor cetățenilor europeni de prelucrare pentru documente de ședere pe termen lung în Regatul Unit s-a dublat.

Miniștrii iau în considerare ca, după Brexit, să se instituie o viză de muncă de cinci ani pentru cetățenii europeni, care să le interzică a beneficia de ajutoare sociale pe această perioadă, potrivit Sunday Times.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că cererile cetățenilor UE au fost refuzate din cauza unor erori sau taxe neplătite și a spus că este greșit să se tragă concluzii cum că rata mare de respingere ar fi din cauza Brexit.

Cetățenilor Spațiului Economic European nu li se cere să aplice la Home Office pentru documentația care să le confirme statutul sau dreptul de a rămâne aici, iar aceste drepturi rămân neschimbate atât timp cât suntem membru al Uniunii Europene”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: