3 C
London
Friday, November 5, 2021
3 C
London
Friday, November 5, 2021

Un român venit de la Londra: „Aceste centre sunt echivalentul lagărelor de concentrare?”

Un bărbat din Arad care muncește în Anglia a revenit în țară pentru a fi alături de mama sa, care suferise în urmă cu câteva zile un accident vascular cerebral și a intrat în comă la spital.

Din păcate, nu a mai apucat, deoarece a fost băgat în carantină, iar femeia a murit marți.

- Advertisement -

Andrei Marian, în vârstă de 35 de ani, spune că nu este lăsat să meargă să-și îngroape mama. “Vreau să ies de aici, să mi se facă testul de coronavirus. Dacă nu am nimic, să-mi dea pace, să mă pot ocupa de înmormântarea mamei”, a declarat pentru Hotnews bărbatul venit de la Londra.

Am înțeles că mama a fost testată de două ori pentru coronavirus, iar ambele rezultate au fost negative”, a mai explicat arădeanul. A ajuns cu avionul până la Budapesta Andrei a fost anunțat joia trecută de către o vecină de-ale mamei sale că cea care i-a dat viață a fost transportată de urgență la spital, în stare gravă, scrie aradon.ro.

Imediat, bărbatul a început căutările pentru a găsi un avion care să-l aducă cât mai aproape de Arad, lucru deloc ușor în aceste vremuri. A găsit unul – care a aterizat sâmbătă, 25 aprilie, pe aeroportul din Budapesta.

De la Budapesta, cu microbuzul până la vama Borș Cu un microbuz a ajuns, alături de alți pasageri, la vama Borș. Andrei spera să-și mai prindă mama în viață. Din păcate, nu a mai apucat.

Tânărul ar fi vrut să fie izolat la domiciliul, în casa mamei sale, unde nu locuiește nimeni, însă acest lucru nu a fost posibil. Autoritățile române l-au transportat de la graniță direct în centrul de carantină de la Curtici. Din nefericire, mama sa a decedat marți dimineață, 28 aprilie.

În carantină stă cu trei persoane în cameră În carantină, Andrei a povestit că stă într-o cameră cu alte trei persoane: trei bărbați, doi sosiți din Germania și un altul venit din Bristol.

E o pensiune denumită Mario”, a dezvăluit Andrei Marian.

Pe lângă faptul că patru persoane care practic sunt în carantină împart aceeași cameră și aceeași baie, arădeanul a povestit și despre condițiile de cazare și mâncarea de acolo: “I-am transferat unui prieten bani pe card și mi-a cumpărat fructe și legume și un lighean, pentru că trebuie să-mi spăl hainele și nu există mașină de spălat haine”.

Andrei Marian a sunat la DSP, dar, spune el, a fost pasat de la un telefon la altul. În cele din urmă a făcut o reclamație. Andrei a scris: “Am fost cazate 4 persoane într-o cameră, nu ne cunoaștem și nu am călătorit împreună. Nu am fost testați sau măcar consultați medical înainte.

Dacă unul dintre noi este bolnav și îi îmbolnăvește pe ceilalți cine este de vină?

Judecând după numărul mare de camere sunt estimați să fie aduși aproape 30 de oameni care circulă și vor circula fără vreo reținere prin clădire.

Care sunt măsurile efective ce împiedică transmiterea oricărei boli, nu numai a celei provocate de coronavirus? Dacă statul român plătește 230 de lei de persoană pentru cazare, iar camera este listată pe booking.com la 30 de lire, de ce suntem cazate 4 persoane în cameră?

Având în vedere că am locuința mamei goală, nelocuită de nimeni, de ce nu mi se permite efectuarea carantinei acolo și mi se pune siguranța personală în pericol?

Ce rost are această carantină dacă persoanele nu sunt aduse în același timp?

Dacă eu stau aici 12 zile, iar în ziua 13 vine cineva infectat, carantina nu își mai îndeplinește scopul. Aceste centre sunt cumva echivalentul lagărelor de concentrare?”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: