6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Un Roman si trei Irakieni N-au mai ajuns în Marea Britanie

[quote_box_center]O patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig aflaţi în misiune au oprit pentru control pe comunicaţia Satu Mare – Oradea (E671) un autoturism marca Opel Astra înmatriculat în România.[/quote_box_center]

Autoturismul era condus de cetăţeanul român Sandor L. (24 ani), din Satu Mare, care circula în regim de taxi, alături de care se aflau, ca pasageri, trei persoane de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu îşi puteau justifica prezenţa în zona de frontieră.

- Advertisement -

Autoturismul şi persoanele în cauză au fost conduse la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni irakieni cu vârste cuprinse între 23 ani şi 31 ani, toţi solicitanţi ai statutului de azilant în România.

Cele trei persoane au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Marea Britanie. Poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat verificări în bazele de date şi asupra şoferului autoturismului, rezultând faptul că acesta are permisul de conducere suspendat, în urma unei abateri la regimul circulaţiei rutiere.

[pull_quote_center]Cei trei cetăţeni irakieni sun cercetaţi acum sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul autoturismului este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat[/pull_quote_center], informează comisar şef Dan Lazăr din cadrul ITPF Oradea.

- Advertisement -
Sourcecaon

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: