13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021
13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021

Un român printre cei mai periculoși agresori sexuali din Marea Britanie și Europa

Un bărbat de 56 de ani din Vișeu de Sus, județul Maramureș, condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate, se află pe lista unora dintre cele mai periculoase persoane din toată Europa, căutate de Poliție pentru infracțiuni de natură sexuală.

Poliția Română anunță, printr-un comunicat de presă, că, pentru a aduce agresorii sexuali în atenția publicului, a fost lansată o campanie de informare în 19 state europene, prin care oamenilor li se cere sprijinul pentru a depista unele dintre cele mai periculoase persoane, căutate pentru infracțiuni de natură sexuală.

- Advertisement -

În acest demers sunt implicate agențiile de aplicare a legii din Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, România, Spania, Suedia și Marea Britanie.

19 persoane urmărite, câte una din fiecare stat, suspectate de infracțiuni de natură sexuală sau condamnate pentru astfel de fapte, au fost alese să apară, timp de mai multe săptămâni, pe site-ul european al urmăriților most wanted – www.eumostwanted.eu.

Pe durata campaniei, agențiile de aplicare a legii din statele participante vor mediatiza imaginile persoanelor căutate în mediul on-line, inclusiv pe social-media, astfel încât site-ul www.eumostwanted.eu să devină cât mai cunoscut.

Cei care recunosc vreuna dintre persoanele căutate sau au date despre ea sunt îndemnate să le furnizeze autorităților, Poliția Română precizând că informațiile pot fi transmise și anonim, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu, iar Europol le va pune la dispoziția autorităților din țările respective.

Conform Poliției Române, de la lansarea, în anul 2016, a proiectului www.eumostwanted.eu, 91 de persoane urmărite de diferite state, care apăreau pe site, au fost arestate.

Persoana urmărită de Poliția Română, în această campanie, este Ioan Grad, de 56 de ani, din Vișeu de Sus, Maramureș. Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice. Semnalmente: înălțime – 1,90 metri, greutate – 130 de kilograme, robust, ochi albaștri, păr șaten, chelie frontală.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: